Programma's en Reglementen 2022-2023 online

Els Coppieters   ‐  Vrijdag 15 jul 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt binnenkort - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor. 

De Gymfed-coördinatoren en de overlegplatformen hebben hard gewerkt om jullie de technische reglementen en programma's voor het volgende seizoen voor te stellen. Samen met de Algemeenheden wedstrijden en het juryreglement heel wat leesvoer om alvast te starten met de planning van het volgende seizoen. In vakantie-modus - of je nu in eigen land blijft of toch naar het buitenland trekt - met binnenkort hopelijk wat zonneschijn, een cocktail in de hand of onder de parasol, gaat dat vast en zeker veel beter :)

Neem er ook zeker de activiteitenkalender met alle Gymtopia Happenings, Recreatoernooien en Wedstrijden voor het komende seizoen bij. Een handig overzicht vind je hier.

Wist je dat?

... vanaf het seizoen 2022 - 2023 ALLE wedstrijden voor 9-jarigen (°2014) voor élke 9-jarige toegankelijk zijn? Er wordt op deze leeftijd namelijk in geen enkele discipline meer met selecties gewerkt én elke deelnemer gaat naar huis met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Waarom? Het doel van wedstrijden, toernooien en kampioenschappen op deze leeftijd moet zijn dat sporters vol enthousiasme en zelfvertrouwen kunnen tonen wat ze kunnen. De oefeningen en proeven moeten beheerst en veilig zijn en er hoeft nog geen focus te liggen op de ranking. De sporter staat aan het begin van zijn sportieve carrière dus continue progressie maken is belangrijk met het oog op levenslang sporten.

Wil je meer info over de ontwikkeling en de noden van onze jonge sporters? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van het Gymfed-sportmodel bij de fase Basisvorming

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen