Q&A Team Sportief - Kaderweekend 2022

Eva Vynckier   ‐  Zaterdag 3 sep 2022   ‐   Tweet

#kaderweekend

Algemeen coördinator Sportief beleid Els Coppieters aan het woord

Het Kaderweekend komt dichterbij. Op zaterdag 22 en zondag 23 oktober verzamelen we in Gent voor het grootste opleidingsweekend voor gymnastiek, dans, Freerunning en Rope Skipping. We spraken met collega Els Coppieters.

Els Coppieters, Algemeen coördinator sportief beleid en Sporttechnisch coördinator Ritmiek, Tumbling & Trampoline, is al meer dan 21 jaar een vaste waarde binnen het Gymfed-team.  


Het Kaderweekend, wat houdt dat precies in?

Een weekend vol bijscholingsmogelijkheden! Elke trainer, bestuurder of club API kan een eigen programma samenstellen uit het totale aanbod van maar liefst 245 sessies. We zijn daarmee het grootste opleidingsweekend van België (en misschien zelfs nog veel verder).

De Kaderdag Dans maakt nu ook deel uit van het Kaderweekend. Wat kunnen we verwachten?

We zijn blij dat de dansers nu ook terecht kunnen op het Kaderweekend, in plaats van de aparte Kaderdag Dans. Zij kunnen kiezen uit maar liefst 20 danssessies, maar daarnaast is het andere aanbod ook beschikbaar. En dat allemaal in de Topsporthal in Gent en omliggende gebouwen.

Wat is jouw belangrijkste taak tijdens dit event?

Ik ben verantwoordelijk voor het sportief programma, dus alle sessies en de docenten die de verschillende sessies geven. Maar ik doe dat natuurlijk niet alleen! Samen met 12 collega’s gaan we op zoek naar het juiste aanbod voor de verschillende doelgroepen en zoeken we daarbij de juiste docenten.

Wanneer ben je gestart met de organisatie van dit event?

In het voorjaar 2022 zijn we gestart met het maken van een raamwerk om het programma op te bouwen. Hoeveel sporttechnische, mentale, fysieke, bestuurlijke, discipline overschrijdende of discipline specifieke sessies bieden we aan? En dat alles hangen we op aan het Gymfed-sportmodel, zodat we voor alle trainers - ongeacht aan welke soort sporters ze training geven - een ruim en gevarieerd aanbod kunnen voorstellen. 

Nadien gaat iedereen binnen zijn of haar domein en netwerk op zoek naar interessante topics en experten in hun vak. In de zomer leggen we alles samen, doen we de nodige bijsturingen om eind augustus het volledige programma aan de clubs te kunnen voorstellen. 

Na de opmaak van het programma is het de beurt aan de collega’s van het organisatieteam voor de praktische organisatie ter plaatse.

Wat is het leukste aan je job bij dit event?

Je ontmoet veel trainers van clubs uit heel Vlaanderen, dat vind ik super! Sommigen zijn dat weekend deelnemer, anderen docent of een combinatie van beiden. Het is gewoon superfijn om al die gepassioneerde mensen samen te zien en de kans te krijgen om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en tussendoor bij te praten.

Naar wat kijk je het meest uit op het event?

We zijn heel blij dat we - na twee digitale edities - iedereen weer live kunnen zien. Alleen zo zie je wat de deelnemers ervan denken, waar ze mee worstelen of nood aan hebben, wat ze interessant vinden, … En we hopen natuurlijk op heel veel deelnemers, die met een goed gevoel terug naar de club gaan om de dingen die ze geleerd hebben toe te passen tijdens de trainingen.

We wensen de collega's veel succes met de verdere voorbereidingen en zien jullie graag snel op het Kaderweekend in Gent! 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen