Recrean Skippers Oudenaarde zijn Belgisch kampioen Demo 2018

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 14 mei 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

World Cup ticket is verdeeld

Op zaterdag 13 mei vond het Belgisch Kampioenschap Rope Skipping Demo plaats in Erembodegem. Recrean Skippers uit Oudenaarde wonnen de competitie en trekken zo naar de World Cup in Shanghai (CHN) in juli.

De 5 Oost- en West Vlaamse deelnemende groepen werden pas enkele momenten voor de start van de wedstrijd bekend gemaakt. Zij moesten namelijk eerst nog de selectiewedstrijd springen. Samen met de 5 geselecteerde Antwerpse, Vlaams Brabantse en Limburgse teams gingen ze dan om 19.15 uur de strijd aan met elkaar.

XL Rope en Dance kroonden zich in 2017 tot Belgisch kampioen. Dit jaar verzamelden ze met hun Siluskip Boys & Girls 49.93 punten en eindigden ze op de 5de plaats.

Een kleurrijk podium werd het alvast wel! Met 59.95 ging het brons naar Skippies met hun Demo USA. De jongens en meisjes van Hipe Skip Merksem verzamelden 61.43 punten en mochten het zilver mee naar huis nemen. Maar het waren de Recrean Skippers die met een overduidelijk voorsprong (67.80 punten) de competitie wonnen. Zij kronen zichzelf niet alleen tot Belgisch kampioen Demo 2018 maar halen ook het World Cup ticket binnen. Op het einde van juli zullen ze meestrijden in Shanghai (CHN) voor de wereldtitel.

(Foto: Sven De Vlam)

Proficiat aan alle skippers & coaches!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen