Brons voor juniores meisjes op Trofeo Citta Di Jesolo

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 4 mrt 2019   ‐   Tweet

#wearettm

Podium juniores - Amerika, Rusland, België


Op 2 en 3 maart kwamen vier juniores Toestelturnen meisjes in actie op de internationale competitie, Trofeo Citta Di Jesolo in Venetië (ITA). Het team behaalde een knappe 3de plaats.

Zaterdag 2 maart turnde de meisjes de teamcompetitie. Toplanden Amerika (165.234 punten) en Rusland (163.899 punten) gingen onmiddellijk de strijd aan met elkaar maar het was uiteindelijk toch Amerika die met het eremetaal ging lopen. Onze Belgische meisjes turnden ook een zeer sterke wedstrijd en mochten met 152.734 punten de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op zondag 3 maart stonden de toestelfinales op de planning. Stacy Bertrandt en Noémie Louon wisten zich te selecteren voor brug (Noémie) en balk (Stacy). De gymnastische serie van Stacy Bertrandt telde helaas niet mee en daardoor eindigde ze op de 8ste plaats. Noémie turnde een goede oefening en greep net naast het podium. Ze eindigde met 13.700 punten na twee Russische en 1 Amerikaans meisje op de 4de plaats.

DELEGATIE

  • Noémie Louon (Turnclub Varsenare)
  • Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare)
  • Jutta Verkest (GymFlex)
  • Lisa Vaelen (FfG)

(Goud: Rusland, zilver: Amerika, brons: België)


België trad niet aan in de senioren competitie. Het goud ging daar naar USA, het zilver naar China en het brons was voor Italië.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen