Twee keer zilver voor topsporteams op World Cup Maia

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 11 mrt 2019   ‐   Tweet

#weareacro

In Maia, Portugal vond afgelopen weekend de eerste World Cup voor onze Belgische Acro seniores plaats. De drie topsportformaties leverden allemaal goede prestaties af en brachten twee zilveren medailles mee naar België.

Het heren vier Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel) traint pas enkele maanden samen in deze nieuwe samenstelling. De World Cup in Maia was voor hen dan ook hun eerste grote beproeving als team.

De jongens brachten het er goed vanaf en schopten het tot in de finale. Ook daar verliep hun combined oefening foutloos en met een totaalscore van 29.070 eindigde het heren vier op een knappe 2de plaats! Het goud ging naar de jongens van thuisland Portugal en het brons was voor Rusland.

Daarnaast kwamen ook onze twee trio's in actie. In 2018 maakten zij beide de overstap naar de seniores. De World Cup in Maia was hierbij hun eerste officiële FIG wedstrijd bij de seniores.

Zowel het team Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) als het team Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) wist zich te kwalificeren voor de finale op zondag 10.03.

Tijdens die finale ging het helaas mis voor team Bo, Yana Lise. Door een val behaalden ze maar 26.240 punten en eindigden ze op de 8ste plaats.

Team Charlotte, Talia en Britt hield het hoofd wel koel en bracht een knappe combined oefening. Met 29.770 punten mochten zij eveneens plaatsnemen op het tweede schavotje. Het goud ging naar het bekende Russische trio en het brons was voor Wit-Rusland.

Photos courtesy of Carlos Alberto Matos / IMAPRESS for FGP


Ook heel wat clubgymnasten kwamen in actie in Maia. Naast de World Cup ging daar op hetzelfde moment namelijk ook de Maia International Acro Cup (MIAC) door.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen