Road to the World Games - Helena Heijens & Bram Röttger

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 21 jun 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Meet Team BELGYM

Van 7 tot 17 juli gaat in het Amerikaanse Birmingham de 11e editie van de World Games door. In de disciplines Acro & Tumbling komen er voor België 10 gymnasten in actie. We stellen jullie graag voor aan gemengd paar Helena Heijens & Bram Röttger.

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats.

Stuur je persoonlijke succeswensen naar Team BELGYM

In de discipline Acro trekken onze topsporters met grote ambities richting Birmingham. In de categorie Gemengd paar komen Helena Heijens (Acro II Gym) & Bram Röttger (TK Werchter) in actie. We zien hen op 15 juli in actie tijdens de kwalificaties met een tempo- en balansoefening, gevolgd door de finale waar we de 4 beste teams in actie zien met hun combined oefening. 

Deze gymnasten vormen in functie van de World Games een formatie sinds 2021. Het hoogtepunt uit hun parcours samen is tot op heden ongetwijfeld het Wereldkampioenschap 2022 in Baku. Tijdens dit WK pakten ze maar liefst alle wereldtitels in hun categorie op de 3 onderdelen: balans, tempo, combined en samen met hun teamgenoten werden ze wereldkampioen in de teamcompetitie. De World Games staan voor deze gymnasten met stip in hun agenda als hoogtepunt in hun acrocarrière.

Meer ontdekken van deze toppers? Lees dan hier het exclusieve interview!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen