Road to the World Games - Sam D'hoop

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 12 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Meet Team BELGYM

Van 7 tot 17 juli gaat in het Amerikaanse Birmingham de 11e editie van de World Games door. In de disciplines Acro & Tumbling komen er voor België 10 gymnasten in actie. We stellen jullie graag voor aan tumbler Sam D'hoop.


Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats.

Stuur je persoonlijke succeswensen naar Team BELGYM

In de discipline Tumbling is het Belgisch kampioen Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) die de Belgische driekleur bij de heren verdedigt. Tijdens het Wereldkampioenschap in Tokyo (2019) wist hij zich in de top 10 van het klassement te turnen waarmee hij België verzekerde van een plek voor dit event. Sam werd tijdens het afgelopen Europees Kampioenschap in Rimini knap 6de.

Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) komt in Birmingham in actie bij de heren. We zien hem op 17 juli in actie tijdens de kwalificaties met twee reeksen, gevolgd door de finale waar de 8 beste gymnasten eveneens twee reeksen springen. Als hoogtepunt uit zijn parcours tipt hij zijn 4de plaats op de World Cup in Valladolid en het behalen van de selectieplaats voor de World Games tijdens het wereldkampioenschap in 2019. Afgelopen jaar moesten we hem even missen in de competitiehal omwille van een blessure, maar tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Rimini toonde hij met zijn 6de plaats in de finale dat hij klaar is voor zijn avontuur in Birmingham

Meer ontdekken van deze topper? Lees dan hier het exclusieve interview!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen