Road to the World Games - Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 5 jul 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Meet Team BELGYM

Van 7 tot 17 juli gaat in het Amerikaanse Birmingham de 11e editie van de World Games door. In de disciplines Acro & Tumbling komen er voor België 10 gymnasten in actie. We stellen jullie graag voor aan heren vier Wannes Vlaeminck, Viktor Vermeire, Simon De Wever & Jonas Raus.

Ze zijn met tien, tien gymnasten die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats.

Stuur je persoonlijke succeswensen naar Team BELGYM

In de discipline Acro trekken onze topsporters met grote ambities richting Birmingham. In de categorie heren vier zien we Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity) aan het werk in Birmingham. We zien hen op 17 juli in actie tijdens de kwalificaties met een tempo- en balansoefening, gevolgd door de finale waar we de 4 beste teams in actie zien met hun combined oefening.

Tijdens de afgelopen Europees- en wereldkampioenschappen wisten deze gymnasten reeds knappe resultaten neer te zetten. Tijdens het afgelopen WK in Baku pakten ze de wereldtitel in de balansfinale, werden ze vice-wereldkampioen tempo en waren ze goed voor brons met hun combined-oefening. Samen met hun teamgenoten werden ze wereldkampioen in de teamcompetitie. De World Games vormt voor deze gymnasten het hoogtepunt uit hun acrocarrière.

Meer ontdekken van deze toppers? Lees dan hier het exclusieve interview!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen