Roadshow WK Turnen trekt honderden bezoekers naar Antwerpen

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 11 sep 2023   ‐   Tweet

#antwerp2023

Op zaterdag 9 september vond in Antwerpen de Roadshow en wereldrecord airtrack plaats. Honderden enthousiaste gymfans zakten af naar het MAS en beleefden en gymtastische dag! 

Na de Vlaamse kuststeden waar onze Roadshow deze zomer maar liefst 5 keer halt hield. Was het op zaterdag 9 september de beurt aan Antwerpen! Samen met Sporting A wouden we alle Antwerpenaren letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Het werd een bloedhete, maar vooral zeer sportieve dag!

In de schaduw van het MAS werd een gigantische airtrack neergelegd van maar liefst 135 meter lang. Doorheen de dag konden zowel de burgers, enthousiaste passanten en natuurlijk de gymfans hun kunnen tonen op deze mega lange turnmat. Op het einde van de dag werd het wereldrecord bevestigd door de gerechtsdeurwaarder en wordt het geregistreerd en gecertificeerd door de International World Records Organisation, een van de drie organisaties ter wereld die hiervoor bevoegd is, naast de Guinness World Records Organisation en de World Record Academy.

Daarnaast konden de aanwezigen ook proeven van Gymnastiek en Parkour op de twee parcours van Janssen-Fritsen die opgesteld waren. Onder begeleiding van initiators zagen we honderden enthousiaste kinderen aan het werk. Doorheen de dag mochten we ook genieten van 4 democlubs (Art Gym, RSC Rivierenhof, Klimop RT Merksem en Turnkring Ontvoogding Antwerpen) die met veel enthousiasme en plezier hun oefening brachten op de turnmatten. De creatievelingen konden dan weer hun vrije geest laten gaan tijdens de workshops van het MoMu!

En dat allemaal ondersteund door 4 opkomende dj-talenten en begeleid door onze 2 hilarische speakers. Turnen was nooit toffer dan op onze superlange airtrack! WAT-EEN-DAG!

(Foto Griet Gillisjans)

Aftellen naar het WK Turnen

Vanaf nu gaan we in één rechte lijn richting het WK Turnen. Vanaf 30 september gaan de beste gymnasten ter wereld aan de slag in het iconische Sportpaleis en zetten ze hun beste turnbeentje voor om wereldkampioen te worden. In totaal zijn er zo’n 78 medailles te verdienen. Dit WK is sowieso al de meest prestigieuze wedstrijd van het turnjaar, maar omdat ook de laatste tickets voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs worden uitgedeeld, wordt het nog net iets specialer. Uitkijken dus naar de gymnasten van Baloise Team BELGYM!

Bestel hier je tickets voor het WK Turnen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen