Rune Hermans eindigt topsportcarrière

  ‐  Vrijdag 15 mrt 2019   ‐   Tweet

#wearegym

Foto: Thomas Schreyer


Rune Hermans (Gym Haacht) zet een punt achter haar topsportcarrière in de discipline Toestelturnen Meisjes. Rune was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam en kon heel wat mooie resultaten achter haar naam schrijven.

Als junior kwam Rune op heel wat nationale en internationale wedstrijden in actie. In 2015 maakt Rune de overstap naar de Seniores waar in Glasgow haar eerste wereldkampioenschap op de planning stond. Samen met haar teamgenote plaatste ze zich op de 11de plaats en verzekerde Team BELGYM hiermee van een tickets voor het Test Event. Een stapje dichter in de Olympische teamselectie. Individueel turnde ze zich tijdens de allroundfinale naar de 19de plaats.

2016, het jaar van de Olympische Spelen in Rio. Samen met haar teamgenoten trok Rune in april 2016 richting Rio voor de laatste teamtickets voor de OS. En ze doen het! Mede dankzij de sterke prestatie van Rune, behalen onze gymnasten de bronzen medaille. Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen! Rune traint samen met haar teamgenoten ijverig verder voor een plekje in de Olympische selectie.


In de zomer van 2016 staat Rune voor het eerst in haar turncarrière op de Olympische Spelen. Team BELGYM turnt een mooie wedstrijd en eindigt in het teamklassement op de 12de plaats. In 2017 en 2018 zien we Rune nog in actie op het WK in Montreal en Doha. In Montreal (2017) turnt ze haar persoonlijk beste wedstrijd en eindigt knap 11de met een totaalscore van 52,299 in de allroundfinale.


Naast deze EK's, WK's en Olympische Spelen zagen we Rune nog in actie tijdens verschillende Internationale competities. Rune zette jarenlang alles op alles in functie van het Belgische meisjesteam en haar individuele carrière. Bedankt Rune, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers, het medisch team, het internaat,… voor het vertrouwen en de steun! We wensen je veel succes met je toekomstige uitdagingen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen