Rusland wint Teamfinale jongens in Glasgow

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 11 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

Europees kampioenschap 2018

Vandaag, zaterdag 11 augustus, ging in de SS Hydro Arena in Glasgow de teamfinale van de jongens door op het Europees kampioenschap!

Rusland kwalificeerde zich op 9 augustus met meer dan 6 punten (!) voorsprong op de jongens uit Groot-Brittannië. De andere 6 landen die een plek in deze finale veroverden waren: Duitsland, Zwitserland, Turkije, Frankrijk, Spanje en Italië. Onze jongens behaalden de 12de plaats in de kwalificaties en konden zich dus niet plaatsen voor deze finale.

In een spannende teamfinale wist Rusland zijn leiderspositie in stand te houden. Met enkele spectaculaire scores aan paard en herenbrug, waar de punten tot boven de 15 opliepen, kronen ze zichzelf tot Europees kampioen! Rusland wint hiermee zowel de meisjes als jongens teamcompetitie!

Het zilver ging naar de jongens uit Groot-Brittannië. Ook zij lieten amper steken vallen en wisten op paard en aan grond hoge scores bijeen te turnen. Het brons ging uiteindelijk naar Frankrijk! De Duitse jongens, die zich als 3de wisten te kwalificeren voor deze teamfinale, moeten genoegen nemen met de 4de plaats.

Podium

  1. Rusland - 257.260 punten
  2. Groot-Brittannië - 253.362 punten
  3. Frankrijk - 246.928 punten

Morgen, zondag 12 augustus, zijn het Juniores Justin Pesesse, Liam De Smet en Mattis Bouchet en seniores Dennis Goossens en Noah Kuavita die alles op alles zetten tijdens hun toestelfinales op dit Europees kampioenschap! De finales van de seniores zullen LIVE te volgen zijn op één/canvas.

Junior

  • Justin Pesesse - Sprong - 12.00 uur
  • Liam De Smet - Ringen - 12.00 uur
  • Mattis Bouchet - Rek - 13.00 uur

Seniores

  • Dennis Goossens - Ringen- 16.45 uur
  • Noah Kuavita - Rek - 18.30 uur

*uren Belgische tijd


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen