Jongens werken podiumtraining af in Glasgow

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 8 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

Het Delhaize TOP-Team is klaar om te knallen op het EK in Glasgow!

Europees kampioenschap 2018

Van 9-12 augustus komen onze jongens in actie in Glasgow (GBR) op het Europees kampioenschap Toestelturnen. Vandaag en gisteren werkten ze alvast hun podiumtraining af.

6 Augustus arriveerde de voltallige jongensdelegatie in Glasgow (GBR). Na de mooie wedstrijd van de meisjes met als hoogtepunt de medailles van Nina Derwael en Axelle Klinckaert afgelopen dagen, is het nu de beurt aan onze jongensploeg om te tonen wat ze waard zijn!

Geen tijd om te rusten want de SS Hydro Arena wacht op hen. De seniores kwamen op 7 augustus voor het eerst in actie om hun podiumtraining af te werken.

Het Delhaize-TOP team, dat onze Belgische driekleur zal verdedigen in Glasgow, bestaat uit Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne), Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Maxime Gentges (FfG). De jongens moesten even wennen aan de arena maar konden hun routines goed afwerken. Enkele internationale topgymnasten sprongen alvast in het oog!

Op 8 augustus turnden de juniores voor het eerst in de imposante arena. Onder de indruk van de ruimte werkten ze 's avonds netjes alle toestellen af. Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe), Nicola Cuyle (Gym Izegem), Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe), Liam De Smet (Lening & Vlug Nijlen) en Justin Pesesse (FfG) zijn volledig klaar om te knallen op hun EK!

PLANNING (*Belgische tijd)

 • 09/8 - 19.30-21.45u - Kwalificatie seniores
 • 10/8 - 19.30-22.30u - Kwalificatie + AA en Teamklassement juniores
 • 11/8 - 14.00-16.25u - Teamfinale seniores (na selectie)
 • 12/8 - Toestelfinales
   • juniores 11.00-13.55u (na selectie)
   • seniores 15.30-19.15u (na selectie)
 • 13/8 - Terugkomst België


Veel succes boys!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen