Spannende Best Show Teams Finale sluit dans- en democircuit af!

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 28 mei 2018   ‐   Tweet

#bstf2018

Zaterdag 26 mei stroomde de topsporthal in Gent goed vol voor de Best Show Teams Finale! Die avond streden de 5 beste demogroepen, 2 beste trends en 3 beste jazz dansgroepen voor de felbegeerde titels.

De Best Show Teams Finale is een finalewedstrijd voor de dans- en demogroepen met het hoogste aantal punten in de eindranking van het desbetreffende circuit. De spits werd afgebeten door de dansers van Ritmica vzw. Zij brachten een jazzchoreografie op een nummer uit "The Hunger Games". K.T. Sparta Kontich kwam als tweede jazz groep aan de beurt. Ze worstelden en bleven verder vechten tijdens hun krachtig nummer 'Struggle to breath'. Als laatste nam K.K.B.T Bree ons mee in een beangstigende choreografie. Uiteindelijk kroonde K.T. Sparta Kontich zich onder leiding van Romina Hellemans en Jelle van Gestelen tot "Best Jazz Dance Team" van 2018!

In de categorie trends traden dit jaar slechts 2 groepen aan door het afzeggen van één geselecteerd team. Wat gebeurt er met je speelgoedpoppen wanneer het licht uit gaat? Move It Up bracht de poppen aan het dansen en zette de boel op stelten. Bij Rap & Vrank Evergem trainde het voorbije jaar een nieuw samengestelde groep energieke hiphoppers op verschillende stijlen, dit van van dancehall tot locking. Ze lieten de zaal knallen op het nummer "Strike Back" en mochten voor het tweede jaar op rij de titel van "Best Trends Dance Team" mee naar huis nemen!


In de categorie demo kwamen 5 clubs in actie. Samen met Turnclub Olympia Merelbeke bevonden we ons in een ware tweestrijd. Wat als je tussen twee vuren zit? Een choreografie van Vika Dewaele op het nummer "In )( Between". Hierna lieten we ons door OTM Gent meeslepen naar het romantische Parijs. In gedachten waanden we ons 's nachts in de prachtig verlichte, charmante straatjes. Die duizenden lichtjes onthullen vaak tal van diepe geheimen... Wanneer ook de lichtjes in Parijs doven, bevinden we ons in complete duisternis met TC Olympia Oosterzele. Ze namen ons mee in een donker verhaal over zwarte magie. Is het mogelijk dat je kan bezeten zijn door het kwade en hoe moeten we ons daar tegen verzetten? Op het nummer "Varjo" brachten ze met hun prachtige choreografie een lichtpuntje van hoop in die duisternis. Als 19-jarige kan het leven soms uitzichtloos lijken. De hele wereld ligt aan je voeten, maar je ziet de toekomst niet meer. Klimop RT Merksem trachtte met het nummer "1813" dat gevoel van levensmoeheid te beschrijven. Als laatste baseerde Turnclub Athena zich dit jaar op de minder mooie kantjes van de hedendaagse digitale wereld. Op sociale media ziet iedereen er steeds perfect en gelukkig uit. Of dat lijkt tenminste zo, maar niets is minder waar. Wat als we gewoon allemaal eens eerlijk zouden zijn? Wat als we NIET het perfecte plaatje zijn? Met een choreografie onderleiding van Lynn D'hont lieten ze ons op het nummer "Architect of the Mind" nadenken over die gepolijste versie van onszelf die we naar voor brengen. In een spannende wedstrijd is het Turnclub Athena die zich voortaan "Best Demo Team 2018" mag noemen! OTM Gent ging naar huis met het zilver en TC Olympia Oosterzele nam plaats op het derde schavotje.

Tijdens de Best Show Teams Finale worden jaarlijkse twee demoteams gekozen die we op 15 en 16 december terug zien tijdens het Gymgala in de Lotto Arena. Later dit jaar kunnen we opnieuw genieten van het werk van OTM Gent en Turnclub Athena!

Proficiat aan alle gymnasten, dansers, trainers en choreografen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen