Stad Wervik roept Ward Claeys uit tot sportman van het jaar

Defossez Dries   ‐  Dinsdag 11 dec 2018   ‐   Tweet

#weaettjTopsportgymnast Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) werd door het stadsbestuur van Wervik verkozen tot sportman van het jaar 2018. Nadat sportgroep Vaste Vuist Lauwe ook de trofee “sportverdienste” in Stad Menen mocht in de wacht slepen, is dit de tweede grote erkenning voor een gymnast van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Het stadsbestuur van Wervik zorgde voor een gevulde en zeer aangename avond. Milo Vanderbrugge was kandidaat in de categorie belofte van het jaar.

Afgelopen vrijdag werden alle Wervikse sporters, die op minstens provinciaal niveau in 2018 verdienstelijk waren, gehuldigd. Een avond vol unieke prestaties, memorabele sportbeelden, een aandenken voor iedere laureaat en natuurlijk persbelangstelling.

Ward startte op jonge leeftijd met turnen (5 jaar). Hij combineert sedert 8 jaar topsport en studie. Reeds 3 jaar in BTB Lauwe (Basisschool voor Topsportbeloften) en sedert 5 jaar in Topsportcentrum Gent onder de vlag van Vaste Vuist Lauwe. Hij traint 34u per week. Ward Claeys behaalde in België het hoogst haalbare op het hoogste niveau in zijn leeftijdscategorie: Belgisch kampioen! Bovendien schitterde hij op de vele internationale wedstrijden.

Dit jaar mocht Ward met het nationale juniorenteam (bestaande uit 3 gymnasten) deelnemen aan het EYOF, de Olympische Spelen voor juniores. Na schitterende kwalificaties wist hij een toestelfinale te behalen. In die toestelfinale aan het Paard met Bogen behaalde Ward Claeys Olympisch EYOF-brons. Als enige Belgische gymnast wist Ward Claeys zich te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen te Buenos Aires. Hij eindigde er in de top 10 bij de beste gymnasten van de wereld.

Meteen een mooie kers op de spreekwoordelijke taart en een opsteker voor het volgend seizoen.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen