Steun voor sportclubs in energiecrisis: aanvragen energiesubsidies

Inge Doens   ‐  Vrijdag 13 jan 2023   ‐   Tweet

De energiecrisis raakt tal van sectoren en organisaties volop in hun werking. Ook bepaalde sportclubs worden geconfronteerd met stijgende energie-uitgaven, terwijl zij hun werking (op een democratische en kwalitatieve manier) zo goed als mogelijk blijven continueren. Het Vlaams Parlement keurde daarom eind december 2022 twee steunmaatregelen voor sportclubs goed. 

Het gaat over het verlenen van noodleningen én noodsteun aan de georganiseerde sportsector naar aanleiding van de stijgende energie-uitgaven:

  • 3 miljoen euro wordt voorzien voor sportclubs die te kampen hebben met stijgende energiefacturen. Deze subsidie is aan te vragen via je sportfederatie, Gymnastiekfederatie Vlaanderen (Gymfed), via dit formulier (1e pagina = info, ga onderaan rechts naar de 2de pagina voor het invulformulier).
    • 50 miljoen euro wordt voorzien voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Op de website van Sport Vlaanderen vind je de informatie over de noodleningen. Deze noodleningen zijn rechtstreeks via Sport Vlaanderen aan te vragen.

    Gymnastiekfederatie Vlaanderen (Gymfed) maakt gebruik van de bevragingstool van de Vlaamse Sportfederatie om de gegevens te verzamelen die noodzakelijk zijn om deze subsidies aan te vragen. Aanvragen via het formulier uiterlijk 15 februari 2023 om 23u59.

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen