Succesvolle dansstage met Jac Delsing en Eliane De Ghendt

Inge Doens   ‐  Maandag 11 mrt 2019   ‐   Tweet
Groepsfoto dansstage


Afgelopen weekend stroomde de danszaal van sporthal Ter Leie in Lauwe vol. Vaste Vuist organiseerde in samenwerking met de regiocommissie Zuid West-Vlaanderen van Gymfed er een opleiding/workshop jazzdans voor semigevorderden en gevorderde dansers. Naar jaarlijkse gewoonte werd deze bijscholing gegeven door Jac Delsing, danspedagoog, choreograaf en eredocent aan KU Leuven. Net zoals vorig jaar kreeg hij de steun van collega-danspedagoog Eliane De Ghendt.

De workshop werd gegeven door Jac Delsing, een buitengewoon fenomeen in de danswereld. Jac Delsing is choreograaf en danspedagoog. Hij is tevens eredocent aan de KU Leuven en docent postgraduaat dans aan de Katho Reno te Torhout. Jac is dus een pionier op gebied van jazzdans en voor vele dansdocenten in het binnen- en buitenland nog steeds een lichtend voorbeeld. Jac Delsing heeft zelf een eigen dansgezelschap en verzorgt als artistiek leider al hun hoogstaande optredens, gewaardeerd tot ver buiten onze landsgrenzen. Eliane de Gendt specialiseerde zich, als leerling van Jac Delsing, in de jazzdans aan de Universiteit van Leuven, waar zij nog steeds werkt. Daarnaast geeft ze in diverse landen binnen en buiten Europa les.

De workshop in Lauwe begon op vrijdagavond met een workshop voor de semigevorderde dansers. Er werd geluisterd, gewerkt, verbeterd en geprobeerd, keer op keer. Die leerrijke ervaring eindigde in een mooie choreografie. Later op de avond was er dan de masterclass voor eigen lesgeefsters en gevorderde dansers. Alle deelnemers hebben duidelijk genoten en bijgeleerd. Voor herhaling vatbaar!

Dank aan de organiserende club Vaste Vuist Lauwe!

Bekijk de foto's

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen