Tachina Peeters mikt op medaille in Tokyo

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 24 nov 2019   ‐   Tweet

#wearetumbling

Tachina Peeters in actie - Foto Thomas Schreyer

Tachina sprak met FIG naar aanleiding van het WK

Van 28/11 tot 01/12 staat in Tokyo (JPN) het 34ste wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline op de planning. Onze Belgische trots Tachina Peeters (Creativa Schelle) sprak met FIG naar aanleiding van het WK.

Tachina Peeters is dé tumbler van het moment in België. Haar palmares staat ondertussen vol met World Cups, wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen ... Het enige wat nog ontbreekt is een medaille op het WK ...

Q / Je opa, Edward Meeusen, stierf een jaar geleden. Geeft je dat extra motivatie om het goed te doen in Tokyo?

Tachina: Opa kwam naar al mijn grote competities kijken. Hij was echt mijn grooste fan. Hoewel zijn passie eigenlijk de fietssport was kon hij ook genieten van Tumbling. Het WK in Tokyo zal het eerst WK zijn waar hij niet aanwezig is om met steunen. Ik draag deze competitie dan ook graag op aan hem.

Q / Hoe houd je het hoofd koel op zo'n grote competitie?

Tachina: Ik luister voor de wedstrijd vaak naar muziek. Naar Lil Kleine bijvoorbeeld. Verder praat ik met mijn coach Luk Goris over random zaken die niets met de wedstrijd te maken hebben. Wat we gaan eten bijvoorbeeld na de wedstrijd. Zo stress ik niet overbodig.

Q / Wat is je grootste doel op het WK?

Een medaille pakken. Dat is echt waar ik naar streef. Op de World Games in 2017 werd ik vierde en daar was ik ontzettend tevreden over. Zo'n grote en belangrijke competitie! Een jaar later stond ik op het WK in 2018 en werd ik opnieuw vierde, ook dan was ik tevreden! Maar na opnieuw een 4de plaats op het EK in Baku (AZE) was ik teleurgesteld. Ik weet dat ik beter kan en dat een podiumplek op een WK haalbaar is. Ik zal er nu ook alles aan doen om een medaille te pakken.

World Cup GOUD

Op de World Cup in Valladolid (ESP), vorige maand, wist Tachina haar eerste gouden medaille op een World Cup te pakken. "Ik had gehoopt om te winnen in Spanje en het gaf me nog meer voldoening om harder te trainen", zei ze. Hopelijk kan ze deze trend verder zetten in Tokyo!


De 22-jarige gymnast kijkt reikhalzend uit naar het WK. Niet enkel voor de competitie maar ook om de Japanse cultuur te ontdekken. Behalve het eten, daar lijkt ze geen fan van te zijn. "Geef maar lekker frietjes van bij ons", grapt ze.

Wij wensen Tachina enorm veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen