Team BELGYM Acro en Tumbling richting World Games in Birmingham

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 6 mei 2022   ‐   Tweet

#twg2022

Road to World Games 2022

Ze zijn met 11, 10 Vlaamse gymnasten en 1 Waalse traceur die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. 9 acrogymnasten, 1 tumbling gymnast en 1 traceur trekken begin juli richting USA en zetten alles op alles tijdens de grootste internationale competitie in hun disciplines.

Wat zijn de World Games?

De World Games, of Wereldspelen, zijn een Internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats. De editie in Birmingham is intussen aan de elfde editie toe.

Welke gymnasten komen in actie?

Onder de Vlaamse delegatie mogen we 10 gymnasten rekenen, dit in de disciplines Acro en Tumbling. Onze acrogymnasten wisten tijdens het afgelopen Wereldkampioenschap in Baku maar liefst 7 wereldtitels, 2 maal de titel vice-wereldkampioen en éénmaal brons te veroveren. Ook tijdens de Flanders International Acro Cup waren ze telkens goed voor goud. 

Team BELGYM Acro

  • Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics)
  • Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze)
  • Helena Heijens (Acro II Gym) en Bram Röttger (TK Werchter)

In hun verdere voorbereiding trekken onze Acrogymnasten van 13 tot 15 mei naar Maia, om er deel te nemen aan de World Cup. Een laatste internationale stap richting Birmingham. Voor onze Belgische fans zijn onze gymnasten aanwezig tijdens het Groot Belgisch kampioenschap in Gent.


Team BELGYM Tumbling

Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) behaalde tijdens het Wereldkampioenschap in Tokyo (2019) de selectie voor België. Dit was eveneens zijn eerste WK als senior gymnast. Hij wist zich op dit WK in de top 10 te turnen waarmee hij België verzekerde van een plek voor de World Games. In verdere voorbereiding zien we Sam nog in actie op het Groot Belgisch kampioenschap en tijdens het Europees kampioenschap in Rimini. 

De kwalificaties voor Sam staan op 16 juli, 3 uur 's middags lokale tijd op het programma. 

Wanneer komt Team BELGYM in actie?

De elfde editie van de Wereldspelen gaat door van 7 tot 17 juli 2022 in het Amerikaanse Birmingham. Onze gymnasten zien we in actie op 15, 16 en 17 juli.

Parkour

Naast onze 10 Vlaams gymnasten komt er tijdens de World Games ook een Waalse sporter in actie. Jérémy Lorsignol (Xtreme Team Parkour) zal in de discipline Parkour de Belgische driekleur verdedigen. De wedstrijden in de discipline Parkour staan op maandag 10 en dinsdag 11 juli op het programma. Alle info hierover kan je hier terugvinden.

We wensen onze gymnasten en coaches veel succes in hun laatste voorbereidingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen