Rusland wint Teamfinale Europees kampioenschap Glasgow 2018

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 4 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

Zaterdag 4 augustus, tijd voor de teamfinale op het Europees kampioenschap in Glasgow. Hier zien we de 8 beste landen uit de kwalificaties terug.

Frankrijk kwalificeerde zich op 2 augustus met meer dan 2 punten voorsprong op hun grootste tegenstanders, de meisjes uit Rusland. De twee topfavorieten startten vandaag aan sprong. De overige 5 landen die zich wisten te kwalificeren voor deze teamfinale zijn: Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Spanje, Oekraïne en Italië! De strijd om de medailles brak los!

Na rotatie één zien we dat Rusland duidelijk de leiding neemt (43.098 punten). De meisjes brachten enkele zeer sterke sprongen! Maar ook Groot-Brittannië begon sterk aan de Damesbrug. Aan balk zagen we Sanne Wevers (NED) in actie. Een knappe balkoefening levert haar 13.700 punten op.

Opnieuw een sterk Rusland aan de Damesbrug in rotatie 2. Ze houden hiermee hun leiderspositie vast met 85.397 punten. De Nederlandse meisjes brengen mooie choreografieën aan grond en aan sprong zien we een sterk Spanje! Aan balk laat Groot-Brittannië enkele steken vallen en Melanie De Jesus Dos Santos (FRA) brengt een fantastisch afsprong aan de Damesbrug. Het levert haar 14.400 punten op en een voorlopige 2de plaats met het team.

Op naar rotatie 3. Hongarije doet het goed aan sprong en pakt hiermee belangrijke punten. Ook Groot-Brittannië herstelt zich en brengt mooie oefeningen aan grond. Onze Nederlandse buren tonen hun kunnen aan sprong en dat levert hen een mooie 3de plaats (119.164) op in het voorlopig teamklassement.

De laatste en beslissende rotatie voor de meisjes! Rusland laat geen steken vallen aan grond en verzamelt maar liefst 165.195 punten. Zo wint het Russische team, naast het zilver van gisteren bij de junioren in de teamcompetitie, vandaag de de europese titel in de teamcompetitie! De Franse meisjes hebben wat last van de stress aan hun laatste toestel maar brengen mooie oefeningen een grond. Zilver it is voor Frankrijk! Ook de Nederlandse meisjes blijven constant aan de damesbrug en mogen met 159.56 punten het brons in ontvangst nemen!

Podium

  1. Rusland - 165.195
  2. Frankrijk - 161.131
  3. Nederland - 159.563

In deze teamfinale zagen we onze Belgische meisjes omwille van lange termijndoelstellingen niet in actie (meer info). Morgen, zondag 5 augustus, zijn het Fien Enghels (junior), Nina Derwael, Axelle Klinckaert en Maellyse Brassart die alles op alles zetten tijdens hun toestelfinales op dit Europees kampioenschap! De finales van de seniores zullen LIVE te volgen zijn op één/canvas.

Junior

  • Fien Enghels - Balk - 12.30 uur

Seniores

  • Nina Derwael - Damesbrug - 16.00 uur
  • Nina Derwael & Maellyse Brassart - Balk - 17.00 uur
  • Axelle Klinckaert - Grond - 17.30 uur

*uren Belgische tijd

(Nina Derwael - Foto: Thomas Schreyer)


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen