China wint teamfinale WK bij de mannen

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 29 okt 2018   ‐   Tweet

#gogymtastic

Teamfinale mannen wereldkampioenschap 2018

Op het wereldkampioenschap in Doha (QAT) stond vandaag de teamfinale bij de mannen op de agenda. Het Delhaize TOP-team kwam niet in actie tijdens deze finale.

De jongens van het Delhaize TOP-team eindigden op de 19de plaats tijdens de kwalificaties en verzekerden zich hiermee van een plaatsje voor het WK in 2019. Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunter) turnde een knappe kwalificatie aan de ringen en plaatste zich hiermee als 1ste reserve voor de ringenfinale.

Volgende toplanden traden vandaag aan in de teamfinale: Rusland, China, Japan, USA, Groot-Brittannië, Brazilië, Nederland en Zwitserland. In een spannende competitie is het uiteindelijk China die het met een voorsprong van 0,049 punten haalt van Rusland en Japan.

Kohei Uchimura (JAP) begint de competitie aan paard en zet onmiddellijk een sterke prestatie neer. De toon is gezet! Aan grond zien we China in de eerste rotatie. Zij gaan echter in de fout en dat kost hen belangrijke punten! Na deze eerste rotatie staat Rusland aan de leiding, Brazilië volgt en onze buren, Nederland staan op een voorlopige 3de plaats.

We zien heel wat spectaculaire oefening door de mannen in Doha. Rekspecialist Epke Zonderland (NED) is duidelijk in zijn element en zet een wauw-oefening neer voor de Nederlandse ploeg tijdens hun eerst teamfinale ooit. Na 3 rotaties kreeg het klassement een nieuwe wending. Japan op kop, Rusland volgt en de jongens uit Groot-Brittannië staan in 3de positie.

De competitie blijft ontzettend spannend tot het laatste moment. Japan gaat in de fout aan het rek en dat kost hen belangrijke punten. Rusland brengt daarentegen enkele voortreffelijke sprongen met zeer hoge scores tot gevolg. Het is uiteindelijk China die het met een voorsprong van 0,049 punten haalt van Rusland en Japan.

PODIUM

  • China - 256.634 punten
  • Rusland - 256.585 punten
  • Japan - 253.744 punten

Deze 3 landen veroveren niet alleen een medaille in Doha maar mogen ook de eerste Olympische tickets mee naar huis nemen! De overige 9 teamtickets worden uitgedeeld op het wereldkampioenschap in Stuttgart in 2019.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen