Amerika wint teamfinale bij de vrouwen in Doha

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 30 okt 2018   ‐   Tweet

#gogymtasticMet de steun van


Wereldkampioenschap Doha 2018

Na de teamfinale bij de mannen was het vandaag, dinsdag 30 oktober, tijd voor de teamfinale bij de vrouwen op het wereldkampioenschap in Doha (QAT).

In deze finale wordt geturnd volgens de formule 5-3-3, 5 gymnasten in het team 3 gymnasten per toestel en 3 scores worden in rekening gebracht voor het teamresultaat. Tijdens de kwalificaties maakten de gymnasten van Amerika hun favorietenrol waar.

Met een totaalscore van 174.429 punten haalden ze een voorsprong van net geen 9 punten op Rusland en China. Simone Biles en haar teamgenoten waren dan ook vastberaden om de titel in de wacht te slepen.

De gymnasten van Amerika en Rusland starten aan sprong, China en Canada aan de damesbrug, Brazilië en Japan aan balk en Frankrijk en Duitsland aan grond. Amerika opent de eerste rotatie met een monsterscore van 44.666 punten. Hiermee zetten ze onmiddellijk de toon. "The Biles" spaart Simone echter voor haar allroundfinale later deze week.


Op naar het tweede toestel. Ook hier zien we enkele zeer sterke oefeningen van de meisjes. China maakt wat fouten op de balk en dat kost hen punten. Frankrijk zet goede sprongen neer en stijgt in het klassement. Rusland verstevigt zijn tweede positie en China zakt naar de derde positie. Maar de Amerikaanse meisjes blijven deze competitie overduidelijk domineren.

Over naar de laatste rotatie. Met een voorsprong van 6,533 (!) punten lonkt de wereldtitel naar de meisjes van Amerika. Rusland en China strijden verder om het zilver en brons.

De Amerikaanse meisjes winnen uiteindelijk met meer dan 8 punten voorsprong het goud tijdens deze teamcompetitie! Dit is de 4de wereldtitel op een rij van de Amerikaanse vrouwenploeg! Wauw! Amerika, Rusland en China nemen ook een Olympisch ticket mee naar huis.

PODIUM


  • Amerika - 171.629 punten
  • Rusland - 162.863 punten
  • China - 162.396 punten


Het Delhaize TOP-team zagen we niet in actie in deze teamfinale. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Axelle Klinckaert (GymMax) wisten zich individueel te plaatsen voor 4 finales. Beide meisjes komen in actie in de allroundfinale. Nina Derwael zien we nog terug in de toestelfinales aan de damesbrug en balk.

Programma (Belgische tijd)

  • Allroundfinale: 01/11 - 14.00 uur
  • Toestelfinale Damesbrug: 02/11 - 16.00 uur
  • Toestelfinale Balk: 03/11 - 14.30 uur

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen