Thomas More lanceert enquête naar herkennen en ingrijpen van grensoverschrijdend gedrag bij de jeugdtrainers

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 1 jul 2020   ‐   Tweet

#Enwatzoujijdoen

Grensoverschrijdend gedrag, zou jij ingrijpen als je het zag? Thomas More Hogeschool heeft in samenwerking met onder andere Sport Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport een online vragenlijst ontwikkeld voor jeugdtrainer. Deze vragenlijst peilt naar gedachten, gevoelens en gedrag van jeugdtrainers wanneer ze signalen van grensoverschrijdend gedrag oppikken.

Vier vijfden van de jonge sporters die lid zijn van een club vinden dat ze ooit slachtoffer zijn geweest van "psychisch grensoverschrijdend gedrag'". Dit bericht melde het nieuwsblad op 30 juni 2020. Dat bleek uit het onderzoek van de Thomas More Hogeschool Antwerpen.

De volgende stap in dit project, ‘Iedereen aan Boord’, geleid door Thomas More, is een interventie ontwikkelen om clubtrainers te leren hoe ze signalen kunnen opmerken en gepast kunnen reageren. Daarom wordt er nu een online vragenlijst www.enwatzoujijdoen.be gelanceerd. Die peilt naar de beweegredenen om wel of niet in te grijpen. Is dat omdat trainers het niet zien? Is dat omdat ze zich niet capabel of niet comfortabel voelen? Zijn er andere redenen waarom trainers wel of niet ingrijpen? Het is dus van groot belang dat veel trainers (die training geven aan -18 jarigen) de enquête invullen.

Ben jij een trainer?

>>> Vul deze vragenlijst in en maak kans op een mooie prijs!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen