Tip 6 voor een vlotte werking met Gymstars

Lore Marguillier   ‐  Dinsdag 16 mei 2017   ‐   Tweet

#Gymstars

Organiseer een sterrendag

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om de gymnasten te belonen voor hun goede inzet en hen de mogelijkheid te geven om trots te kunnen tonen wat ze allemaal geleerd hebben, is een sterrendag een ideaal evenement.

Een evaluatie van de progressie van de gymnasten is niet alleen belangrijk voor de succesbeleving van de gymnasten, maar is ook voor de trainer een uitstekende manier om het niveau en de progressie van de gymnasten te evalueren en in kaart te brengen. Er kan gekozen worden voor een permanente evaluatie in de club of een evaluatie op 1 bepaald moment, bijvoorbeeld een sterrendag.


Een sterrendag is een echte beleving voor de gymnasten waarop ze trots kunnen tonen wat ze allemaal geleerd hebben en hoe goed ze kunnen turnen. Het niet-slagen van een test werkt demotiverend voor de gymnasten. Het is daarom ook de bedoeling dat élk kind naar huis gaat met een diploma, zodat alle gymnasten de sterrendag positief beleven.

In het draaiboek (zie Links) vind je meer info over de organisatie van dergelijke sterrendag. Dit kan een hele leuke slotactiviteit zijn van het trainingsseizoen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen