Dennis Goossens en Noah Kuavita turnen toestelfinales in Glasgow

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 12 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

Dennis Goossens in actie aan de ringen op het EK

Europees kampioenschap 2018

Zondag 12 augustus, hét moment van de waarheid voor onze seniores van het Delhaize TOP-Team op het Europees kampioenschap te Glasgow (GBR). Vandaag staan de toestelfinales op de planning!

Onze Belgische seniores jongens lieten zich duidelijk inspireren door de Belgische meisjesploeg vorige week. Ze weten namelijk 2 toestelfinales in de wacht te slepen op dit EK in Glasgow. We mogen alvast trots zijn op deze historische resultaten!

Finale Ringen

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) kwalificeerde zich als 5de met 14.766 punten voor de toestelfinale. Hij turnt een oefening met een E-score van 6.2. Vandaag komt de ringenspecialist als 3de gymnast in actie, na de grote favoriet en Olympisch kampioen aan de ringen Eleftherios Petrounias. Dennis brengt een zeer stabiele oefening maar bij de landing gaat het helaas volledig mis. Hij krijgt 7.5 voor zijn uitvoering en verzamelt hiermee 13.700 punten. Dennis eindigt op de 7de plaats vandaag. Petrounias wordt voor de 4de keer Europees kampioen!

Finale Rek

Noah Kuavita (Silok Deurne) komt vandaag in actie aan het rek. Hij kwalificeerde zich op donderdag 9 augustus met 14.033 punten als 4de voor deze finale. Noah treedt als 4de gymnast aan. Tijdens zijn 1ste finale op een EK als senior ooit geniet Noah overduidelijk tussen de grote wereldsterren! Noah begint goed maar tijdens een vluchtelement gaat het ook voor hem mis. Met een puntenscore van 12.266 eindigt hij uiteindelijk op de 8ste plaats. De Zwitser Oliver Hegi pakt de Europese titel.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen