Juniores jongens turnen knappe toestelfinales in Glasgow 2018

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 12 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

Zondag 12 augustus, tijd voor de toestelfinales op het Europees kampioenschap te Glasgow (GBR). 's Morgens staan de toestelfinales voor de juniores op de planning. Drie gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur!

Op vrijdag 10 augustus turnde de Belgische junioren ploeg een knappe kwalificatie. Ze eindigde op de 8ste plaats in het teamklassement. Individueel wisten Jusin Pesesse (FfG), Liam De Smet (Lening & Vlug Nijlen) en Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) zich te kwalificeren voor de toestelfinales.

Finale Sprong

Aan sprong wist Justin Pesesse zich met 2 mooie sprongen te kwalificeren voor de toestelfinale. Hij haalde alles uit de kast en bracht een TOP-oefening. Hij eindigt uiteindelijk op de 6de plaats met 14.116 punten. Proficiat Justin!

Podium:

  1. BLR
  2. GBR
  3. ITA

Finale Ringen

Ook Liam De Smet wist een plaats te bemachtigen in de toestelfinale. Hij turnde een goede oefening met een mooie moeilijkheid. Een score van 13.100 punten leverde hem de 6de plaats op in deze finale! Proficiat Liam!

Podium:

  1. RUS
  2. RUS
  3. GBR

Finale Rek

Mattis Bouchet kwalificeerde zich op vrijdag 10 augustus voor de toestelfinale aan rek. Hij kwam vandaag om 13 uur in actie en turnde een goede oefening. Deze werd beloond met 12.933 punten door de jury. Hiermee eindigt hij op een verdiende 5de plaats. Proficiat Mattis!

Podium:

  1. ITA
  2. HUN
  3. GER


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen