TRA-TU: Eerste provinciale voorronde in teken van EK-selecties

Els Coppieters   ‐  Maandag 29 jan 2018   ‐   Tweet
Anna, Jill en Hannelore hebben een eerste stap gezet richting mogelijk selectie.


De eerste provinciale voorronde voor het A- en B-niveau ging afgelopen weekend door in Dendermonde. De aftrap van het wedstrijdseizoen voor veel gymnasten, maar voor een aantal onder hen stond er meer op het spel. Deze wedstrijd was ook selectief voor het Europees Kampioenschap juniores en seniores dat in april doorgaat in Baku (AZE).

Op de tumblingbaan verwachtten we een spannende strijd, zeker in de categorie 15-17 jaar meisjes. Daar zijn er namelijk meer potentiële kandidaten dan beschikbare plaatsen. Iedereen moet dus steeds zijn beste springbeentje voorzetten. Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen) grepen meteen die kans en sprongen de gevraagde moeilijkheidsnorm. Ze zijn nog niet zeker van deelname - wat er liggen kapers op de kust - maar zetten een eerste stap richting mogelijke selectie. Tachina Peeters (Gymplus) behaalde eerder al de gevraagde norm op het WK afgelopen november en voldeed opnieuw aan de eis, met een nieuwe saltoreeks en een schroefreeks die het Belgisch record scherper stelde.

In de discipline Trampoline kwam de beste prestatie van Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) die ruim de gevraagde limiet sprong, heel knap gedaan Femke! Ook clubgenootje Augustus Davis sprong de norm, maar zij heeft momenteel de Belgische nationaliteit (nog) niet en kan dus (voorlopig) niet voor België uitkomen op het EK. In het synchroonspringen wist jammer genoeg geen enkel paar aan de vereisten te voldoen.

Er komen nog een paar mogelijkheden om de limieten te springen, dus go for it boys and girls!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen