Vierde plaats voor juniores jongens op interland in Zürich

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 20 nov 2018   ‐   Tweet

#wearettjTijdens het weekend van 15 tot 17 november turnden de juniores jongens Toestelturnen een Interland in Zürich! Het team eindigde op de 4de plaats.

De interland was een voorbereidingswedstrijd richting het European Youth Olympic Festival (EYOF) te Baku, eind juli 2019. Wegens forfait van het Nederlandse team voor deze jaarlijkse ontmoeting werden de juniors uit Oekraïne uitgenodigd om deel te nemen aan de interland. Naast Oekraïne trAden Zwitserland, Italië en België aan.

Het Belgische team bestond uit Glen Cuyle (Gym Izegem), Nicola Cuyle (Gym Izegem), Bram Van Mullem (Olympia Houthalen), Victor Martinez (Ffg) en Wout De Smedt (Ffg). Glen, Nicola en Victor turnden allround. Bram turnde aan vloer, paard en rek. En Wout kwam in actie aan ringen, sprong en brug. België eindigde op de 4de plaats met 224.700 punten achter Zwitserland (3e met 226.000 punten), Italië (2e met 231.250 punten) en Oekraïne (1ste met 233.300 punten). In het allround klassement werd Nicola met 75.200 punten 4de na een italiaan (3de) en twee gymnasten uit Oekraïne.

VERSLAG

Onze Belgische jongens starten samen met Oekraïne aan paard en openen sterk. Bram brengt een knappe oefening maar gaat net voor de afsprong in de fout. Glen, Victor en Nicola turnen hun oefening zonder grote fouten. Later zal blijken dat België er op die manier in slaagt om de hoogste teamscore aan paard neer te zetten.

Aan de ringen komt Wout als eerste in actie, hij gaat in de fout bij reuzenzwaai maar hervat goed. Glen, Nicola en Victor brengen goede oefeningen en bevestigen op die manier de goede start. De jongens tonen aan sprong drie mooie sprongen, enkel Nicola heeft wat problemen met de landing. Glen springt ‘Kasamatsu of Tsukahara met schroef’, Nicola en Victor ‘Tsukahara met dubbel schroef’.

Aan brug slaagt het team er in om vier goede oefeningen neer te zetten. Goede stut van de broertjes Cuyle en knap vliegwerk (met onder meer tippelt en bavsar) van Victor.

Vervolgens schuiven de jongens door naar rek waar Bram na een pauze van drie toestellen weer in actie komt. Hij brengt nog geen vluchtelement maar turnt de doorsteek en daarop volgende elle reuzenzwaaien met veel stijl. Nicola, Glen en Victor turnen een goede oefening met verschillende vluchtelementen.

Als laatste toestel krijgen de jongens vloer voorgeschoteld. Bij Bram loopt het de eerste reeks mis bij een tweeënhalve schroef rugwaarts, hij weet wel goed af te werken met een knappe manna-houding als choreo. Glen landt bij zijn eerste reeks (dubbel salto voorwaarts) iets te diep maar laat daarna zien dat hij wel degelijk goede landingen kan maken met een goede combinatiereeks en mooie dubbel schroef om te eindigen. Bij Victor loopt het helemaal fout op het einde van zijn wedstrijd. Hij springt ver buiten de vloer bij zijn eerste combinatiereeks, valt bij de tweede reeks (dubbel strek rugwaarts) en weet verder niet te overtuigen tijdens zijn oefening. Nicola eindigt zijn wedstrijd sterk met een goede oefening vol goede landingen en goede russen als choreo.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen