Vierde plaats voor juniores Toestelturnen in Zwisterland

Sander Delaere   ‐  Dinsdag 29 nov 2022   ‐   Tweet

#wearettjMet individueel enkele sterke oefeningen hebben onze juniores Toestelturnen jongens mooie dingen laten zien op de Interland in Zwitserland. Het collectieve teamresultaat voldeed echter nog niet om de strijd aan te gaan met traditioneel sterke juniorlanden als Italië en Zwitserland. Ook Nederland turnde een stevige wedstrijd. België eindigde met een totaalscore 211,850 dan ook op de 4de plaats.

Na een moeilijke start aan het paard waarin Simon Marchant (FfG), Fynn Van kampen (Gym Waasland) en Kyano Schepers (Olympia Houthalen) ten val kwamen wist Victor Tournicourt (Vaste Vuist lauwe) het tij te keren met het 2de beste resultaat aan dit toestel van de wedstrijd (12,500).

Alle jongens herpakten zich snel en gingen aan ringen vol aan de bak. Ook Bob Neyrinck (Gymplus) ging aan zijn eerste toestel in de fout en gleed van de ringen bij de afsprong. Hij wist echter fenomenaal een val te vermijden en kwam netjes tot stand. Fynn liet zich opmerken met de enige kip-kruis van het deelnemersveld en haalde hiermee de 2de hoogste startwaarde (4,1) in de wedstrijd. Kyano en Simon lieten daarna een mooie oefening zien.

Aan sprong speelde Bob op veilig met kasamatsu gehurkt, Kyano toonde ruim overschot in Kasamatsu gestrekt. Fynn wist dezelfde sprong goed op te vangen in de landing. Victor turnde op zijn beurt voluit kasamatsu gestrekt met een extra schroef erbij en werd hiermee beloond met de hoogste score voor het Belgische team 13,100.

Brug ging voor Simon op zijn eerste internationale ervaring niet goed maar hij vocht zich tot het einde erdoor. Daarna wist Victor zich op te merken met Honma tot steun en dubbel voorwaarts. Fynn kwam ten val bij Healy maar herpakte zich nadien goed. Kyano wist dit element in een verder vlotte oefening mooi te turnen.

Aan rek turnden alle jongens zonder grote fouten. Simon herpakte zich zeer goed aan dit toestel en wist zijn mooiste oefening van de avond te turnen. Bob merkte op met zijn eerste Tkachev op internationaal toneel en Fynn met een vlotte dubbel strek met schroef. Kyano haalde met een moeilijke oefening de 2de hoogste startwaarde (4,3) alsook 3de beste score met 12,100.

Vloer kwam als laatste toestel aan bod. Zowel Kyano, Victor, Fynn als Simon lieten hun explosiviteit opmerken met onder andere een hoge dubbel salto voorwaarts. Victor krikte zijn startwaarde op naar 4,8 met daarnaast nog enkele combinaties en als laatste reeks triple schroef rugwaarts te turnen.

Individueel allround haalde Kyano een mooie 4de plaats met een eindscore van 72,850. Onze 16-jarige juniors Toestelturnen zijn alweer een goede ervaring rijker in hun traject naar het hoogste niveau. Goed gedaan jongens!

Belgische Delegatie:

  • Fynn Van kampen (Gym Waasland)
  • Kyano Schepers (Olympia Houthalen)
  • Victor Tournicourt (Vaste Vuist lauwe)
  • Bob Neyrinck (Gymplus)
  • Simon Marchant (FfG)
Swiss Cup Zurich - 25 november 2022

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen