Dit weekend eerste Vlaamse kampioenschappen

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 21 apr 2017   ‐   Tweet

#wearegym

Tachina Peeters klaar om te knallen! (Foto: Griet Gillisjans)

Dit weekend staan de 1ste Vlaams kampioenschappen van 2017 op de agenda. Gymnasten in de disciplines Tumbling, Trampoline (individueel en synchroon) en Ritmiek strijden voor de Vlaamse titels.

In het sportcomplex 'Palaestra' worden zaterdag en zondag 22 en 23 april de Vlaamse titels verdeeld. Sportac '86 Deinze organiseert de wedstrijd. De deelnemers in de disciplines Tumbling & Trampoline wisten zich te selecteren via de 3 Provinciale voorrondes. De titels worden verdeeld in het A-, B- en I-niveau. De Vlaamse kampioenschappen zijn op hun beurt selectief voor de Belgische kampioenschappen (A- en B-niveau).

TRAMPOLINE
Traditioneel wordt het een spannende finale bij de seniores jongens Trampoline tussen de favorieten Loïc Lenoir (WIK Oostende), Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Michael Goossens (Sterk en Lenig Drongen) en Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen), die laatst nog de selectienorm voor het WK Dubbele minitrampoline sprong.

Bij de meisjes seniores wordt het een duel tussen Yoni Verdonck (Corpus Sanum Herentals) en Zoé Botte (Sterk en Lenig Drongen).

TUMBLING
Dylan Geybels (Klimp RT Merksem) kwam sterk terug na een lange blessure periode en bombardeert zich tot favoriet voor komend weekend. Ook bij de meisjes seniores staat de torenhoge favoriete Tachina Peeters (Gymplus) klaar om te knallen!

Tachina wist zich te kwalificeren voor de World Games die plaatsvinden in Wroclaw (POL) in juli. Naar aanleiding van de World Games zal ze tijdens het Vlaams kampioenschap enkele demo's geven op zaterdag en zondag én de medailles uitreiken bij verschillende categorieën.

Wil jij Tachina steunen tijdens haar weg naar Wroclaw? Dat kan!

Vraag bij de organiserende club (Sportac Deinze) naar de Team BELGYM-supporterskaart, vul deze in en drop ze daarna in de Gymfed-postbus!

VEEL SUCCES AAN ALLE GYMNASTEN!RITMIEK
Ook in de discipline Ritmiek worden de eerste Vlaamse titels verdeeld in dit inde verschillende categorieën C- en I-niveau. Deze wedstrijd gaat door in de Arena Van Vletingen te Gent.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen