Recrean Skippers worden Wereldkampioen!

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 29 jul 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Recrean Skippers nieuwe Wereldkampioen in de vrouwencompetitie

Na de mixed teams die gisteren, 28 juli, in actie kwamen op het wereldkampioenschap, was het vandaag 29 juli de beurt aan de vrouwen- en meisjesteams in Shanghai (CHN).

Een team bestaat uit 4-5 skippers en legt 6 proeven af: Single rope relay speed (4x30"), Double dutch relay speed (4x45"), Single rope pair freestyle (45-75"), Single rope team freestyle (45-75"), Double dutch single freestyle (45-75") en Double dutch pair freestyle (45-75").

> VROUWENTEAMS - 15+ (WK)

In 2016 sprong het vrouwenteam van de Rom Skippers Mechelen (BE03) naar het goud op het wereldkampioenschap in Malmö (SWE). Een titel die niemand hen nog afnam. Ook dit jaar waren de Rom Skippers Mechelen, die 3de werden op het Belgisch kampioenschap, van de partij. Hun missie was duidelijk, hun wereldtitel verdedigen. De vrouwen skipten goede routines en bleven in de race om de titel tot aan de laatste freestyle. Helaas moesten ze daar de duimen leggen en werden ze uiteindelijk 6e. Geen nieuwe wereldtitel dus voor hen. Deze ging naar de Recrean Skippers (BE01). Terwijl alle favorieten wel ergens een steekje lieten vallen, slaagden zij er wel in op alle events goed te scoren en met een mooie voorsprong het goud in beslag te nemen.

Ook de overige 3 teams wisten in het oog van de jury te springen. De Skippies Bierbeek (BE02) werkten hun 6 onderdelen netjes af en werden 13e. Verder zagen we ook nog het team van Sipiro (BE04) aan het werk in Shanghai. Zij eindigden op de 14e plaats vandaag. En als laatste team mochten de skippers van RSC The Handles (BE05) aantreden. Zij haalden net de top 10 niet en moesten vrede nemen met de 11e plaats.


> MEISJESTEAMS - 12-14 jaar (Junior WK)

Net zoals bij de mixed teams beten ook de jongste skippers vandaag de spits af in de voormiddag. Opnieuw vier teams die stonden te popelen om alles te geven!

De moordende concurrentie van de Aziatische landen zorgde ervoor dat de meisjes van Skip Up (BE31) zich na een aantal hele mooie prestaties mochten kronen tot "best of the rest" op de 5e plaats. De skippers van Locomotion Zottegem (BE32) waren aanvankelijk wat onder de indruk van hun eerste junior WK, maar herpakten zich goed tijdens de freestyles. Uiteindelijk wisten ze het hoofd koel te houden en skipten zich op de 8e plaats. Sportac Deinze (B34) bleek echter niet onder de indruk en begon met furieuze speedproeven. Op de freestyles verloren ze dan weer terrein en eindigen op de 9e plaats. De Jolly Jumpers (BE33) kwamen ook in actie vandaag en sluiten het rijtje van de Belgische teams af op de 11e plaats.


Hiermee werden de teamcompetities afgerond. Morgen, 30 juli, gaan we van start met de MASTERS! Supporters op post!

PLANNING
  • 30 Juli: Individuele competities (=masters)
    • VM: 12-14 jaar: 6 overall skippers (3 jongens/3 meisjes)
    • NM: 15+ jaar: 8 overall skippers (4 jongens/4 meisjes)
  • 31 Juli: World Cup

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen