WAGC TRA-DMT-TU - dag 3 - 3 finales!

Els Coppieters   ‐  Zaterdag 7 dec 2019   ‐   Tweet

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

FINALES

En daar staan ze dan, onze jonkies. Drie finalisten in een zelfde categorie, een unicum. Amy De Lil (KT Aalst) gaat als eerste van start. De reeks gaat niet helemaal zoals verwacht, want een val in haar laatste deel zorgt ervoor dat de eindsalto niet telt. Zij wordt 8ste (25.800 punten). Dan is het aan Nona Horemans (RDM Sports Company) zij turnt een zuivere reeks met dubbel gehoekte salto op het einde en schuift een plaatsje op in het klassement, met 30.000 punten neemt de de 6de stek voor haar rekening. Onze laatste Belgische gymnast, Lani Spiessens (Gymclub Altis Eeklo) stond 3de na de voorrondes, maar kon dit jammer genoeg niet vasthouden. Een knappe reeks met full in back out op het einde (dubbele salto met volledige schroef) leverde haar 30.100 punten op en een 5de plaats. Maar aan het Britse geweld was niets te doen. Ze denderden over de tumblingbaan en namen plaatsen 1, 2, 3 en 4 in beslag. Maar heel knap gedaan van onze jonge meisjes. We gaan er vast en zeker nog van horen.

KWALIFICATIES

Vandaag zien we de 11-12-jarigen over de tumblingbaan botsen, benieuwd of ze hun stress de baas kunnen. Tibo Embrechts (Gymnastica Oud-Turnhout) was als eerste aan de beurt. Hij kende zijn reeks - geen hoge moeilijkheid, maar wel heel netjes geturnd - en bleef erg rustig onder het hele gebeuren. Hij deed wat van hem verwacht werd en sprong 60.600 punten bij elkaar. Net geen finale, maar wel een mooie 9de plaats. En dan was het de beurt aan de 4 meisjes. Haren allemaal netjes gelijk - dank je Claudia - en hier en daar wat stress, maar ze sprongen hun reeksen allemaal uit, zoals gepland. Hier of daar een kleine onstabiliteit bij de landing of een iets andere eindsalto maakten het verschil. Lani Spiessen sprong de beste voorronde en gaat met een 3de (61.900 punten) vlot door naar de finale. Maar ze is niet alleen. Ook Nona Horemans (60.300 punten - 7de plaats) en Amy De Lil (59.900 punten - 8ste plaats) wisten zich in de top 8 te nestelen. Straks zien we maar liefst 3 landgenoten in de finale. Go girls! Het vierde meisje, Nore Leysen sprong eveneens een goede reeks en eindigt op de 11de plaats!

In het synchroonspringen ging het helaas minder goed. Xandrine Scheurwegen en Lauren Ide (GymMax) waren onze enige vertegenwoordigers in deze discipline en zij kregen maar één reeks om te laten zien wat ze waard zijn. Al bij de derde sprong ging het jammer genoeg mis en over en uit. Zij worden 23ste met 8.100 punten. Jammer meisjes voor jullie eerste WAGC.

Morgen is sluiten we de World Age Group Competition af met de laatste wedstrijddag. Nog 10 Belgen komen in actie... stay tuned!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen