WAGC TRA-DMT-TU - dag 4 - Sara springt finale

Els Coppieters   ‐  Zondag 8 dec 2019   ‐   Tweet

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

FINALE

Sara Neyrinck (KT Aalst) wist zich als 8ste te plaatsen voor de finale en komt dus als eerste aan de beurt. Ze houdt haar zenuwen onder controle en springt een mooie reeks met full in gestrekt (dubbele gestrekte salto met volledige schroef) op het einde. Ze wordt hiervoor beloond met 31.600 punten. Niet elke finalist deed het even goed als deze middag en zo kan Sara nog een paar plaatsjes opschuiven, naar een hele mooie 6de plaats. Knap gedaan Sara! Goud was voor Australië met een reeks met maar liefst 3 dubbele salto's.

KWALIFICATIE

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar op deze laatste wedstrijddag komen er nog 10 landgenoten aan de beurt. Clubgenootjes Lore Bosmans en Cato Daneels (Turnkring Altis Hulshout) springen op de Dubbele Minitrampoline. Lore sprong haar beide doorgangen vlot door en behaalde daarmee 62.100 punten, goed voor een 10de plaats, maar jammer genoeg geen finale. Cato maakte een val naar haar eerste doorgang en dat kost natuurlijk punten. Zij eindigt met 58.600 punten op de 17de plaats.

Slechts één gymnast op de Trampoline en dat is Sam Geysen (Gym '90 Beringen). Hij sprong een vrije reeks met een moeilijkheid hoger dan verschillende van zijn leeftijdsgenoten, helaas was de uitvoering minder en zo tikken de punten weg. Met 82.325 punten eindigt hij op de 31ste plaats.

Op de tumblingbaan hebben we vandaag nog heel wat gymnasten die in actie komen. We starten met de jongens 13-14 jaar en onze 3 boys springen hun geplande reeksen mooi en vlot uit. Ze deden waarvoor ze gekomen waren en zo leggen Robin Pauwels (TK Flink en Vroom Geel - 62.300 punten), Yaro Merckx (Klimop RT Merksem - 60.800 punten) en VIncent Timmermans (Turnkring Bilzen - 60.400 punten) beslag op respectievelijk de 12de, 17de en 20ste plaats. Daarna is het de beurt aan de meisjes. Ook daar stabiliteit troef en nette reeksen met dito landingen. Geen penalties, dus de meisjes mogen ook tevreden terugblikken op hun wedstrijd. Helia Galens (Turnclub Olympia Merelbeke - 60.000 punten) werd 20ste, Lenka D'Hondt (Silok Deurne - 61.400 punten) 14de en Sam Van den Berghe (KT Aalst - 62.400 punten) zien we op de 10de plaats. Sara Neyrinck deed het nog net iets beter en wist zich met 62.400 punten net te selecteren voor de finale. De top 8 zien we straks terug in de finale!

De 27ste World Age Group Competition loopt op z'n einde. De wedstrijden zijn gedaan, zo dadelijk verbroederen de delegaties tijdens de farewell party en dan komen we terug naar huis. Iedereen kan terugblikken op een fijne ervaring en hopelijk tot binnen twee jaar in Baku (AZE)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen