WAGC Tumbling Trampoline & DMT 2021 - Goud voor Brent Deklerck op Dubbele Minitrampoline

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 25 nov 2021   ‐   Tweet

#TRAWorldChampBaku2021

Van 25 tot 28 november verzamelen de jongeren Tumbling, Trampoline & DMT in Baku, Azerbeidzjan om het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). Voor België komen maar liefst 34 gymnasten in actie.

28.11 - DAG 4

Finales

Ook vandaag zitten we klaar voor finales met onze Belgische gymnasten. Nona Horemans (CSA Kempen) wist zich als laatste te plaatsen voor de finale en moest dus als eerste aan de bak. Een mooie reeks met full in gehoekt levert haar 30.600 punten op en daarmee schuift zo nog wat op in het klassement. We vinden Nona uiteindelijk terug op een heel mooie 5de plaats. Prima gedaan Nona!

En dan is het aan Brent Deklerck (WIK Oostende) voor zijn finale DMT. Alle gymnasten springen hier twee doorgangen, iedereen begint van 0 en er zijn geen herhalingen toegestaan van elementen in de voorrondes. Maar Brent had nog wat in petto. Twee doorgangen met een hoge moeilijkheid toverde hij uit zijn (korte) mouw: bifo rudy strek met full full strek en bifo gehurkt met triple gehurkte salto. En dat met mooie landing en dito uitvoering ... 71.900 punten en ... Goud! Na de zilveren medaille op het EK juniores eerder dit jaar, doet hij nu op het wereldtoneel nog een stapje beter. Fantastisch Brent!

En met deze topprestatie zetten we een punt achter de WAGC 2021. We hopen dat het voor alle gymnasten, de volledige delegatie en iedereen die thuis nagelbijtend supporterde een fijne ervaring is geweest en meteen ook een stimulans om het in de toekomst (nog) beter te doen! Geniet ervan en veilige terugreis.

Kwalificaties

De vierde en laatste wedstrijddag. Onze 7 Belgen voor vandaag hebben geduld moeten hebben, maar vandaag kunnen ze laten zien wat ze in hun mars hebben. De livestream was ons niet altijd goed gezind, dus we hebben niet alle reeksen volledig kunnen zien, maar af en toe konden we een gilmp opvangen van onze landgenoten.

Tibo Embrechts (Gymnastica Oud-Turnhout) en Cyriel Elskens (WIK Oostende) waren de eerste Tumblinggymnasten die aan de beurt waren. Zij sprongen beiden hun reeksen netjes uit en met respectevelijk 59.800 en 58.900 punten eindigen ze vlak bij elkaar op de 12de en 13de plaats. Daarna is het de beurt aan de meisjes. Ook zij springen allemaal platte reeksen met een meervoudige eindsalto (al dat niet met schroefrotatie). De beste prestatie komt hier van Nona Horemans (CSA Kempen), want met 60.900 punten legt ze beslag op de 8ste plaats en mag ze straks dus naar de finale! Ook Britt Jehaes (Turnkring Bilzen) kan terugblikken op twee mooie reeksen, zij wordt met 58.900 punten 13de. Clubgenootje Floor Goyens verloor punten met een te korte eerste reeks en Amy De Lil (KT Aalst) had een mindere tweede reeks. Zij blijven steken op de 17de (56.200 punten) en 20ste (54.400 punten) plaats.

Dan naar de Dubbele Minitrampoline met slechts één deelnemers, maar wat voor één. Brent Deklerck (WIK Oostende) sprong eerder deze week al een mooi trampolinewedstrijd, maar had op DMT hoge ambities. Twee goede doorgangen met een bloklanding leverden hem 70.100 punten op een een 3de plaats. We zien Brent straks terug in de finale en weten dat hij nog wat achter de hand heeft om daar te schitteren. Go Brent!

27.11 - DAG 3

Finales

Onze ogen zijn gericht op de tumblingbaan, met maar liefst 5 finalisten. Laurent Lommaert (The Sky is the Limit) mocht als eerste Belg aan de bak. Zijn reeks met dubbel gehoekte salto werd heel netjes geturnd en leverde hem 30.200 punten op. Dan was het natuurlijk nog afwachten wat de concurrentie deed... maar het goede nieuws volgde al snel...derde plaats... maar jammer genoeg werden de scores herzien (Russische gymnast had te weinig moeilijkheid gekregen) en wordt Laurent vierde. Even balen, maar toch heel knap gedaan Laurent!

Konden onze meisjes hier een vervolg aan breien? Met vier 'stuks' in de finale zat de kans op een medaille er zeker in. En Esmee Van den Steen (KT Aalst) sprong een mooie platte reeks met dubbel gehoekte salto en behaalde zo 29.400 punten. Goed voor brons e de eerste medaille voor België! Olivia Cuypers (Gymnastica Oud-Turnhout) werd met haar dubbel gehurkte salto en 28.600 punten mooi 5de, net voor Kato Heymans (KT Aalst) die voor een eenvoudige reeks koos en daarom 27.900 punten behaalde. Sien Stessens (KT Aalst) lukte ook een reeks met dubbel gehurkte salto, maar een landing op de baan kostte haar punten en zij werd 8ste met 27.400. Supergoed gedaan meisjes!

Kwalificaties

Goeiemorgen allemaal, we konden vandaag iets langer slapen, wat onze gymnasten komen niet in de eerste blokken in actie. Op de Dubbele Minitrampoline vandaag allemaal gymnasten van CSA Kempen. Ze zetten beiden een puike prestatie neer met een 10de plaats en 63.300 punten voor Nora Leys. Vriendin Sita Custers zien we op de 12de plaats in het eindklassement met 61.600 punten. Clubgenoot Witse Mols verging het minder goed in de jongenscompetitie. Na een nulsprong, kon hij zijn tweede doorgang wel vervolledigen, maar de landing ging minder goed en zo eindigt hij op met 41.000 punten op de 19de plaats.

Een klein deelnemersveld bij onze jongste gymnasten in de discipline Tumbling, dus de finaleplaatsen liggen voor het grijpen, maar het moet natuurlijk ook nog gebeuren. Ze hielden hun zenuwen onder controle en wervelden over de tumblingbaan. Esmee Van den Steen (KT Aalst) staat momenteel 3de met 58.100 punten, gevolgd door Olivia Cuypers (Gymnastica Oud-Turnhout) met 56.500 punten en Sien Stessens (KT Aalst). Kato Heymans verging het iets minder goed in de voorrondes, maar ze kan met 51.300 punten nog net de 8ste plaats bemachtigen en zo zien we onze 4 Belgische meisjes straks terug in de finale! En Laurent Lommaert (The Sky is the Limit) kon als enige jongen natuurlijk niet achterblijven. Hij sprong twee reeksen met een dubbele salto op het einde. Goed voor 59.900 punten en een derde stek. Het finaletickets is ook voor hem binnen.

Knap gedaan meisjes en jongens!

26.11 - DAG 2

Finales

Twee jonge meisjes zij-aan-zij in de finale DMT. Iedereen start weer vanaf 0, maar er waren nog tegenstanders die wat in petto hadden en dus meer punten verzamelden, ondanks de goede doorgangen van onze landgenotes. Jana Van Wesemael (CSA Kempen) sluit haar wedstrijd af met 60.800 punten en een 7de plek, net voor Yentl Verryken (TK Deugd en Moed Ekeren) met een eindscore van 58.300 punten. Een hele belevenis voor deze youngsters die een eerste echte wedstrijd springen (corona you know) en dat op het internationaal toneel.

Dan is het de beurt aan Evi Milh (Turnclub de Zeester) op de tumblingbaan. Alle meisjes springen hier nog één reeks, alles of niets dus. Evi sprong een reeks met een dubbel gestrekte salto en een dubbel gehoekte salto. Na de verbinding een beetje snelheidsverlies, wat haar uitvoeringspunten kostte en daardoor moet ze tevreden zijn met 31.800 punten en de 8ste plaats.

Onze laatste finalisten zijn Sam Geysen en Rien Denolf (beiden WIK Oostende). Net als in de kwalificaties springen ze een solide reeks, met een score die dicht bij die van de voorrondes ligt. De concurrenten deden het iets minder goed en zo wisten Rien en Sam nog een paar plaatsjes op de schuiven. Een vierde plek - net naaste de medailles - maar dik verdiend en top gedaan jongens!


Kwalificaties

Deze ochtend kamen onze grote jongens in actie in de discipline Tumbling. Meervoudige salto's vlogen ons om de oren en ook onze drie Belgen waren vast besloten om alles te geven. Yarne Willems (Gymplus) zette de beste prestatie neer, met 63.500 punten werd hij 10de en zag daardoor een finaleplek bij de beste 8 net aan zijn neus voorbij gaan. Guillaume De Oliveira (TK Deugd en Moed Ekeren) verging het minder goed. Door een herhaling in zijn tweede reeks, viel de moeilijkheid weg en moest hij tevreden zijn met 58.400 punten en een 19de plaats. Jason Verlinden (Turnkring Bilzen) wist zijn reeksen jammer genoeg niet volledig af te maken. Hij werd verwezen naar de 24ste plaats met 50.500 punten. Daarna was het de beurt aan de dames, met maar liefst vier Belgen in de arena. Evi Milh (Turnclub De Zeester) zetten een heel knappe prestatie neer met twee mooie reeksen en dito score. Een totaal van 65.000 punten leverden haar een 4de stek én een finaleticket op. Go go go Evi! Maar ook de andere meisjes toonden mooie reeksen, weliswaar net niet voldoende voor de finale. Jill Stegen (Turnkring Bilzen) werd 10de met 63.000 punten - we lijken een patent te krijgen op die 10de plaats - Marth Renders (Gymplus) werd 15de met 61.000 punten en de 18de plaats was voor Kaat Raskin Turnkring Bilzen met een totaalscore van 59.700 punten.

Op de Dubbele Minitrampokline stonden de meisjes van 11-12 jaar klaar. Amper 9 deelnemers en dus was een finaleplaats voor iedereen het doel. Yentl Verryken (TK Deugd en Moed Ekeren) bracht twee mooie doorgangen en staat met 61.700 punten op een voorlopige 4de plaats, net voor Jana Van Wesemael (CSA Kempen) die 60.500 punten realiseerde. Hen zien we straks terug in de finale. Veel succes meisjes!

In de individuele competitie Trampoline vandaag één springer die onze Belgische kleuren mocht verdedigen. Brent Deklerck (WIK Oostende), moest tijdens het EK juniores in het voorjaar nog verstek laten voor de trampolinecompetitie, omwille van een blessure. Maar vandaag tekende hij wel present. Hij wist zijn opgelegde en vrije reeks tot een goed einde te brengen en eindigt met 93.355 punten op de 21ste plaats, mooi in de eerste helft van het klassement, in deze erg sterke competitie. Daarna was het de beurt aan de synchroonspringers van 13-14 jaar. Sam Geysen en Rien Denolf (beiden WIK Oostende), sprongen gisteren hun individuele wedstrijd, maar vormen nu een synchroonpaar. En dat deden ze heel erg goed. Ze mogen slechts één vrije reeks springen, maar dat doen ze mooi gelijk, netjes in het midden en met een prima moeilijkheid. Het levert hen 44.390 punten op, een zesde plaats en ook hen zien we straks terug in de finale. Knallen jongens!

25.11 - DAG 1

Finales

Op de eerste wedstrijddag een eerste finaleplaats... en die eer viel Sara Neyrinck (KT Aalst) te beurt. De beste 8 meisjes uit de finale krijgen de kans om nog één reeks te springen en alle scores beginnen van 0. Sara kiest voor een 'platte reeks' met op het einde een full full gestrekt. Netjes uitgevoerd en een mooie score van 32.600 punt. Dat leverde haar een 4de plaats op, net geen medaille, maar heel knap gedaan Sara!

Kwalificaties

Om 7u45 Belgische tijd zaten we achter ons computerscherm, want de WAGC 2021 begint. En Jelle Massart (TK Deugd en Moed Ekeren) was letterlijk de eerste gymnast die in actie kwam op de Dubbele Minitrampoline. Hij leverde twee goede doorgangen af, maar verloor heel wat punten bij de landing waardoor hij naast een finaleticket grijpt. Met 69.100 punten werd hij 10de. Vriend en medegymnast Aaron Kusdemir (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge) moest tevreden zijn met de 25ste plaats 56.700 punten na een gemiste eerste doorgang. Nadien was het de beurt aan onze dames, die het niet verging zoals ze gehoopt hadden. Clubgenootjes Lore Bosmans en Teodora-Ioana Teodoru werden respectievelijk 14de (63.700) en 25ste (33.200). Geen Belgen dus in de finale...

Op de grote Trampoline kwamen twee jongens van WIK Oostende in actie. In de categorie 13-14 jaar wisten zowel Sam Geysen als Rien Denolf beide reeksen goed uit te springen. Verzamelden daarmee 89.355 en 88.560 punten en zo wisten Sam (23ste) en Rien (27ste) zich na het midden van het klassement te positioneren. Goed gedaan jongens.

Dan over naar Tumbling waar 4 Belgische meisjes het tegen hun leeftijdsgenoten van 15-16 jaar opnamen. Sara Neyrinck (KT Aalst) haalde in het voorjaar nog de finale van het EK bij de juniores en we keken dus in de eerste plaats naar haar. Met twee mooie vrije reeksen behaalde 65.000 punten, goed voor een voorlopige 4de plaats en een ticket voor de finale vanavond! Ook clubgenootje Sam Van den Berghe turnde twee goede reeksen, maar met 62.500 punten wordt ze 10de en mist ze net een finale. Nore Schockaert (KT Aalst) en Joey Van Broeckhoven (Silok Deurne) maakten in één van beide reeksen een fout, wat hen heel wat punten kostte en zij werden verwezen naar de 26ste (56.800) en 28ste plaats (55.600). 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen