Ward Claeys verovert YOG ticket

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 25 jun 2018   ‐   Tweet

#YOG2018

Youth Olympic Games 2018

Tijdens het weekend van 23 en 24 juni trokken juniores Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Nicola Cuyle (Gym Izegem) naar Baku (AZE). Daar kwamen ze in actie op de kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games.

In Baku (AZE) streden de juniores voor een plaatsje op de Youth Olympic Games. Ward Claeys en Nicola Cuyle namen het op tegen jongens uit de hele wereld. Hun opdracht was simpel, allround in de top 17 eindigen. Wie van de twee hoogst eindigde zou dan het ticket krijgen.

Zowel Ward als Nicola zetten enkele zeer sterke oefeningen neer. Vooral op vloer en brug toonden onze jongens hun kunnen. Na een spannende, maar voorral leerrijke dag viel uiteindelijk het verdikt. Ward Claeys eindigde op de 13de plaats (9de gekuiste lijst) met 75,299 punten. Hij verovert hiermee het Youth Olympic Games ticket. Nicola Cuyle verzamelde 71,965 punten en eindigde op de 21ste plaats.

De Olympische Jeugdspelen of The Youth Olympic Games 2018 (YOG) is een elite sportevenement voor jonge athletes wereldwijd. Het sportprogramma is gebaseerd op dat van de Olympische Spelen, met 28 sporten in de zomer en 7 in de winter. De Spelen zijn voor sporters tussen de 15 en 18 jaar.

Ward trekt dus van 6 tot 18 oktober naar Buenos Aires (ARG) voor de Jeugd Olympische Spelen. De junior, die op het afgelopen European Youth Olympic Festival (EYOF) nog brons haalde aan paard en Belgisch kampioen bij de juniores werd, is volledig klaar voor de volgende uitdaging!

Veel succes Ward!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen