Tachina Peeters pakt brons op het WK Tumbling

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 20 nov 2021   ‐   Tweet

#TRAWorldChampBaku2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Europees kampioene Tachina Peeters (Gymplus) en teamgenoot Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) behaalden gisteren nog de zilveren medaille met het team en stonden vandaag alweer op de wedstrijdmat. Beide meisjes wisten zich namelijk ook te kwalificeren voor de individuele finale Tumbling. 

Tijdens de kwalificaties plaatste Tachina Peeters zich met een totaalscore van 66,500 punten als 3de voor de finale. Als regerend Europees kampioene laat ze in de kwalificaties enkel de Franse Candy Briere-Vetillard en Britse Megan Kealy voorgaan. Tijdens de finale gaat het goed in haar eerste reeks maar steekt de stress toch de kop op tijdens de tweede reeks. Een eindtotaal van opnieuw 66.500 punten levert Tachina de bronzen medaille op. De langverwachte medaille is eindelijk binnen! 

  1. Kealy Megan (GBR) - 67.800 punten
  2. Lucie Tumoine (FRA) 66.800 punten
  3. Tachina Peeters (BEL) - 66.500 punten


Teamgenoot Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) maakt haar debuut op dit WK en wist met 64.300 punten de 8ste finaleplaats te bemachtigen. Tijdens de finale zet ze opnieuw twee knappe reeksen neer (32.400 punten en 31.900 punten) en doet ze nog iets beter dan tijdens de kwalificaties. Ze eindigt met een totaalscore van 64.300 punten op de 7ste plaats. 

Proficiat aan het voltallige team.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen