Winaars Op-uw-kop-in-uw-kot-battle

Hermien Mispelaere   ‐  Zondag 3 mei 2020   ‐   Tweet

#opuwkopinuwkotOp zondag 3 mei vonden de finales plaats van de eerste editie van de "op-uw-kop-in-uw-kot-battle". Met 5 nieuwe kampioenen, en heel wat enthousiaste deelnemers, juryleden en supporters, was dit online handstand-toernooi een groot succes!

In alle categorieën slaagden de finalisten erin om 1 minuut in handstand te blijven staan. Het kwam er dus telkens op aan om vervolgens in de schiftingsproef zo veel mogelijk rondjes te draaien in handstand. Hiervoor kregen ze 30 seconden de tijd.

In de categorie Competitie 9-10 jarigen had Jules De Leeuw (Vaste Vuist Lauwe) in de voorgaande rondes al flink geoefend op het rondjes draaien, en in de finale deed hij er maar liefst 12! Daarna was Axelle Vandeweege (KTV Kortrijk) aan de beurt. Het werd heel spannend, maar uiteindelijk kon Axelle nog net gepast een 13e rondje draaien binnen de 30 seconden, en kroonde zich zo tot handstandkampioene!

Twee sterke meisjes namen het tegen elkaar op in de finale van de Competitie 11-12 jaar. Nadat ze met gemak 1 minuut in handstand stonden, gingen ze rondjes draaien. Lauren Vieuxtemps evenaarde haar record van eerder op de dag en draaide opnieuw maar liefst 18 rondjes! Lena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring) begon iets trager, maar ging steeds sneller draaien, zij haalde uiteindelijk 12 rondjes. Zo werd Lauren Vieuxtemps (TK Kerels Waasmunster) de verdiende kampioene!

Ook bij de categorie Competitie 13-14 jaar konden beide finalistes zonder problemen een minuut in handstand blijven staan. In de schiftingsproef draaide Moucka Hermans (Gympie) 9 rondjes. Louise Gilis (Blijf Jong) draaide er maar liefst 15, en haalde zo de handstandtitel binnen!

De finalisten van de categorie Competitie 15+jaar waren beiden dolenthousiast. Het werd een razend spannende finale, met een minuscuul verschil in het rondjes draaien. Uiteindelijk haalde acro-gymnaste Jill Wynant (K.T. Aalst) het van toestelturner Wouter Van der Stricht (Gymteam Sint-Niklaas). Jill draaide net een half rondje (18,5) meer dan Wouter.

Ook in de categorie Recrea bleven beide finalistes zomaar 1 minuut in handstand staan. In de schiftingsproef toonde Jessica Moock (Gymclub Klim Op) zich de sterkste. Zij deed 12 rondjes, verliezend finaliste Aster Luypaert (GYMMAX) draaide 10 keer in het rond.

Graag bedanken we nog eens alle juryleden voor hun enthousiaste medewerking aan dit online handstandtoernooi!


Proficiat aan alle gymnasten, en blijf vooral bewegen, in uw kot!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen