Afsluitend wereldkampioenschap voor Aya Courouble

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 19 sep 2019   ‐   Tweet

#RGbaku2019

Van 16 tot 22 september strijden in Baku (AZE) de gymnasten Ritmiek voor de medailles en Olympische selecties. Ook voor België zien we een gymnast in actie.

Belgisch kampioene Aya Courouble (Happy Gym) kwam vorig jaar ook in actie op het WK en start ook dit jaar vastberaden aan het avontuur, ondanks een voorbereiding die bepaald werd door een rugblessure.

Tijdens de laatste trainingsdag in Baku kreeg ze opnieuw een pijnscheut in de rug en dus kwam ze wat gehavend op de mat.

HOEPEL - BAL

De eerste twee dagen werken alle meisjes een hoepel- en baloefening af. Aya start op maandag met de hoepel. Met één val van de hoepel en pirouettes die niet helemaal gingen zoals gehoopt, eindigt ze met 11.400 punten. Na extra behandeling en taping, beslist ze op dinsdag toch verder te doen met de bal. De oefening gaat iets beter en ze scoort 12.850 punten

Beide klassementen werden in na de kwalificaties aangevoerd door Dina Averina (RUS) met heel erg hoge scores. In de tuigfinale bal pakt Dina overtuigend de wereldtitel voor haar tweelingzus Arina en de Israëlische Linoy Ashram. Maar bij de finale hoepel kon ze haar favorietenrol niet waarmaken. Haar landgenote Ekaterina Selezneva gaat met het goud aan de haal, nipt voor Linoy Ashram en slechts een paar honderdsten voor Dina.

LINT - KNOTSEN

Op de derde dag van het WK zien we Aya in actie met haar lintoefening. Ze maakt geen grote fouten, maar ze verliest wel wat punten in de elementen met grote rugbuiging (door haar aanslepende blessure) en behaalt zo 11.050 punten. De laatste dag sluit ze af met knotsen en een score van 11.200 punten. Dit was meteen ook haar laatste oefening in haar carrière. Om medische redenen zet ze hier spijtig genoeg een punt achter.

Dankjewel Aya voor je mooie oefeningen de afgelopen jaren. We wensen je een goede revalidatie en heel veel succes met je nieuwe uitdagingen.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen