WK Ritmiek - Kwalificaties dag 2

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 12 sep 2018   ‐   Tweet

#weareritmiek

Van 10 tot 16 september gaat in Sofia (BUL) het wereldkampioenschap Ritmiek door. Drie Belgische meisjes verdedigen er onze driekleur.

Dag 2 - Bal

Op dag 1 van het WK turnden Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica), Sanna Delbeke (FfG) en Aya Courouble (Happy Gym) hun oefeningen met hoepel. Enkele kleine foutjes kostten hen punten. Op de tweede dag van de kwalificaties staat 'bal' op de agenda. Ook hier kwamen de drie meisjes in actie.

De tweede wedstrijddag begon voor de Belgische meisjes niet slecht. Sanna Delbeke (FfG) turnde de beste van haar twee oefeningen. Nog wat kleine foutjes maar met de baloefening haalde ze 11.300 punten, een vol punt beter dan gisteren. Bij Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica) ging het iets minder vlot. Tweemaal tuigverlies, waarvan één keer buiten de mat met gebruik van reservetuig. Het resulteerde in 8.850 punten, wat ver beneden haar mogelijkheden ligt.

Aya Courouble (Happy Gym) maakte progressie. Technische uitvoering en artistieke waarde waren goed bij bal. Ook haar tuigmoeilijkheid was beter dan bij hoepel (op één risico na), maar haar lichaamsmoeilijkheid was nog niet zoals verwacht. Ze kreeg 12.900 van de jury. Op naar knotsen!

Opvallend: Tijdens de Hoepel finale 's avonds won de Russische Dina Averina het goud. Op het podium geeft ze echter haar medaille aan haar tweelingzus Arina Averina. Een opmerkelijk gebaar van de huidig wereldkampioene. Bekijk hier de beelden.Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen