WK TU TRA DMT - Kwalificaties dag 1

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 28 nov 2019   ‐   Tweet

#wearetumbling #wearetrampoline

Joris Geens & Simon Debacker

Wereldkampioenschap TU-TRA-DMT Tokyo (JPN)

Van 28 november tot 1 december gaat in het Japanse Tokyo het 34ste wereldkampioenschap Tumbling en Trampoline door. Vier Belgische gymnasten kwamen vandaag in actie tijdens de kwalificaties.

336 gymnasten uit 37 verschillende landen zullen op dit WK hun beste beentje voorzetten en een van de 15 medailles proberen binnen halen. De Belgische delegatie trok met veel goede moed en ambities richting Tokyo voor het WK. Het stadium dat special voor de Olympische spelen werd gebouwd was de place to be!

TUMBLING

Tachina Peeters (Creativa Schelle) bijt de spits af in de categorie Tumbling. Helaas gaat het al bij haar salto reeks mis. Na haar vierde sprong staat ze stil. Haar tweede reeks weet ze wel goed af te werken. Met een totaalscore van 50.100 punten eindigt ze op de laatste plaats. Tachina gaf tijdens een interview ter plaatse aan dat de stress de bovenhand nam. De teleurstelling is groot.

TRAMPOLINE

Vervolgens was het de beurt aan trampoline gymnasten Joris Geens en Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren Leie). Vandaag sprongen zij hun individuele kwalificatie. Joris weet beide reeksen tot een goede einde te brengen en scoort 103.445 punten. Simon brengt een goede opgelegde reeks maar gaat bij de vrije reeks na sprong drie uit de trampoline. Hij eindigt met een totaalscore van 61.855 punten. Helaas was dit voor beide jongens niet voldoende voor een plaatsje in de halve finale (top 24).

De Wit-Rus HANCHAROU Uladzislau, die tevens naar het Gymgala komt, leidt het klassement met 115.440 punten. Benieuwd of hij de wereldtitel weet binnen te halen! We zien Joris en Simon morgen terug tijdens de kwalificaties van het synchroon springen.

Als laatste zagen we de jongste van de delegatie aan het werk. Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) kwam in actie op de Dubbele Minitrampoline. De eerste doorgang verliep vlekkeloos maar bij de tweede ging het mis. Hij raakte met zijn knieën de mat tijdens de landing van de tweede sprong, waardoor die niet mee telde. Hij eindigt uiteindelijk met 58.600 punten op de 39ste plaats. We zien Wannes niet terug in de finale.

WORLD GAMES

In de discipline Tumbling en Dubbele Minitrampoline plaatsen de 10 hoogste gerangschikte gymnasten uit de kwalificaties (1 per land) zich voor de World Games 2021 in Birmingham (USA). Tachina Peeters en Wannes Geens wisten beide geen quota-plaats voor ons land te behalen.

Morgen staan de kwalificaties voor Sam D'Hoop en Trampoline synchroon op het programma!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen