WK TU TRA DMT - Sam D'hoop behaalt plek voor World Games

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 29 nov 2019   ‐   Tweet

#gtr2019tokyo

Wereldkampioenschap TU-TRA-DMT Tokyo (JPN)

In Tokyo (JPN) gaat het wereldkampioenschap TU TRA DMT door. Op de tweede kwalificatiedag kwamen drie Belgische gymnasten in actie in twee verschillende disciplines.

TUMBLING

Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) was op zijn eerste WK als senior als eerste gymnast aan de beurt. Geen gemakkelijke opdracht als een van de jongste gymnasten. De eerste reeks ging goed en kreeg 34.900 punten. Bij zijn tweede reeks kreeg hij 0,3 punten penalty omdat hij met één voet buiten stapte. Met een totaalscore van 68.600 eindigt Sam op een zeer knappe 14de plaats.

Daarnaast weet Sam zich ook binnen de top 10 landen te turnen en op die manier een plek voor de World Games voor België binnen te halen. De Olympische Spelen voor niet-olympische disciplines, de World Games, gaan door in Birmingham (USA) in 2021.

Elliott Browne (GBR) en Aleksandr Lisitsyn (RUS) die in december naar het Gymgala komen wisten zich te kwalificeren voor de finale! Benieuwd of een van hen met de wereldtitel gaan lopen.

TRAMPOLINE SYNCRHOON

Joris Geens & Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren Leie) kwamen gisteren al in actie op dit WK in de discipline Trampoline Individueel. Op de tweede dag van het WK brachten ze hun kwalificaties in de synchroon competitie. De eerste reeks werd mooi uitgevoerd en kreeg 41.710 punten. Bij de tweede reeks gaat het helaas mis en wordt de reeks onderbroken door het uitvoeren van een verschillende salto. De jongens eindigen op een 28ste plaats.

Uladzislau Hancharou (BLR), die zich gisteren als eerste kwalificeerde voor de individuele finale, wist zich ook vandaag met zijn partner Aleh Rabtsau als eerste te kwalificeren voor de finale. We zijn dan ook zeer blij dat we Uladzislau in december mogen verwelkomen op het Gymgala!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen