WK Tumbling & Trampoline 2022: 8ste plaats voor Louise Van Regenmortel in finale Tumbling

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 18 nov 2022   ‐   Tweet

#traworlds2022

Foto Thomas Schreyer
Foto Thomas Schreyer

Wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op vrijdag 18 november stond de halve en finale Tumbling op het programma. Drie tumblers kwamen in actie.

Op woensdag 16 november wisten Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) zich in de top 24 te turnen en veroverden hiermee een plaatsje in de halve finale.  

HALVE FINALE

Ready, set, GO ... halve finale! Drie Belgische meisjes treden aan. Kapitein Tachina Peeters supportert vanop de eerste rij. Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) plaatste zich tijdens de halve finale als 8ste voor de finale Tumbling. Met een mooie score van 24.9 toont ze opnieuw wat ze waard is. Ontzettend knap van ons jonkie! Landgenoot Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) deed het ook goed! Met opnieuw een stabiele reeks van 24.1 nam ze de plek van eerste reserve in. Ze wordt ontzettend knap 10de van de wereld. Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kon zich tijdens de halve finale niet voor de finale plaatsen. Met een score van 17.2 wordt ze zestiende.

FINALE

De zenuwen gierden, de goesting was groot. De jongste telg van de ploeg slaagt er opnieuw in de finale te halen. En knallen deed ze. Haar reeks zat goed, haar verbinding wat top. Helaas eindigde haar laatste deel op de mat waardoor ze haar reeks niet kon afmaken. Ze eindigt knap als 8ste van de wereld!

"Dat ik hier opnieuw ik de finale sta daar kon ik enkel van dromen. Ik heb er alles proberen uithalen wat er in zat, alleen kwam het einde van de baan iets vroeger dan verwacht. (lacht) Even bekomen nu. Maar ontzettend blij met wat ik hier beleefd heb. Even rust en klaar voor meer. Volgende op mijn agenda: het GymGala. Daar kijk ik ontzettend naar uit." - Louise Van Regenmortel
Een dikke proficiat aan de volledige Belgische delegatie!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen