WK Tumbling & Trampoline 2022: Teamfinale en 3 individuele finales

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 16 nov 2022   ‐   Tweet

#traworlds2022

TEAMFINALE MEISJES & 3 HALVE FINALES TUMBLING

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op woensdag 16 november werkten de gymnasten hun kwalificaties af. De meisjes weten een teamfinale in de wacht te slepen.

Na een geslaagd Europees kampioenschap in juni staat ook voor onze gymnasten Tumbling & Trampoline nog een WK op het programma dit jaar. Op het wereldkampioenschap worden 15 titels in de vier verschillende categorieën verdeeld. België vaardigt gymnasten aan in twee disciplines. Vandaag, 16 november, startten in Sofia, Bulgarije de kwalificaties zowel individueel als voor de teamfinales.

Volg HIER de teamfinale van de meisjes LIVE!

TUMBLING

Queen Tachina (Gymplus) treedt in de eerste blok aan. Na twee jaar keihard knallen en enkele fantastische prestaties wist de voormalig Europees kampioen deze keer haar tweede reeks niet met succes af te maken.

Tachina: "You win some, you lose some. Ik wist dat het niet makkelijk ging worden. De voorbereiding liep niet vlot. Ik was een tijd lang ziek en mijn voet wou niet mee. Spijtig, maar ik supporter vanop de eerste rij voor mijn teammaatjes in hun halve finales."

In dezelfde blok trad ook Evi Milh (De Zeester) aan. Haar twee reeksen lukken, ze wordt beloond met 47.300 en een halve finale. Als laatsten mogen ook Louise Vanregenmortel (CSA Kempen) en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) hun kunnen tonen. Allebei maken ze hun reeksen mooi af. Louise (47.700) gaat knap als eerst Belg door naar de halve finale, ook Laura (46.800) vervoegt haar daar.


Een ook in team presteren de meisjes sterk. Ze gaan knap als vierde door naar de teamfinale. Die wordt morgen namiddag gesprongen.
Knap werk dames!

TRAMPOLINE
Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie), de senior van de Belgische ploeg, trad vandaag aan op zijn zesde en ook laatste wereldkampioenschap.
In schoonheid afsluiten was zijn doel. Voor zijn eerste oefening scoort hij knap 53.960. Zijn tweede reeks overtreft dat niet.
Een mooie afsluiter van een fantastische carrière.
Merci Simon!

De Belgische delegatie:

 • Tachina Peeters (Gymplus)
 • Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker)
 • Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw)
 • Louise Van Regenmortel (CSA Kempen)
 • Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Lei)

Verdere programma:

 • 17/11 - Teamfinale Tumbling 14.30-15.00 uur
 • 18/11 - 
  • Halve finale Tumbling (top 24) 9-9.40 uur
  • finale Tumbling (top 8)

Mis niets van het WK

Hiernaast houden we jullie via onze eigen website en social media kanalen up to date met foto's, video's en behind the scènes, don't miss it!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen