WK Tumbling & Trampoline 2022: 5de plaats in Teamfinale

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 17 nov 2022   ‐   Tweet

#traworlds2022

Foto Thomas Schreyer
Foto Thomas Schreyer

WK Tumbling & Trampoline

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op donderdag 17 november stond de teamfinale Tumbling op het programma. De meisjes eindigen op een mooie 5de plaats.

Op woensdag 16 november plaatste het Belgische vrouwenteam Tumbling zich als vierde voor de teamfinale van dit WK. Als vice-wereldkampioen willen ze tijdens die finale vooral genieten. Ze nemen het op tegen USA, Groot-Brittannië, Frankrijk en Australië.

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) treden aan in de finale. Tachina supportert mee vanop de eerste rij.

"In samenspraak met Tachina beslisten we om haar niet te laten aantreden in de teamfinale. Ze is fysiek niet 100% fit en willen in geen geval risico's nemen. Gezondheid primeert boven resultaat. Altijd. Ook op een WK." duidt trainer Michiel

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) treedt als eerste aan en springt een goede reeks (23.400) De trend is gezet! Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) kan haar reeks helaas niet afmaken (14.100). Niet getreurd denkt de jongste telg van het team, Louise Vanregenmortel (CSA Kempen). Ze sluit de teamfinale in stijl af met een nieuwe reeks en een persoonlijk record met 24.800 punten. Hiermee behalen ze een totaal van 5.000 punten. Gevochten als leeuwen tegen sterke tegenkandidaten.

 1. Groot- Brittannië - 13.000 punten
 2. Amerika - 11.000 punten
 3. Frankrijk - 10.000 punten

Morgen, 18 november, zien we Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker), Evi Milh (Turnclub de Zeester vzw) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) opnieuw in actie tijdens hun individuele halve finale (top 24). Turnen ze zich in de top 8, dan zien we ze later op de dag opnieuw in actie tijdens de finale. Veel succes meisjes!

  Mis niets van het WK

  Hiernaast houden we jullie via onze eigen website en social media kanalen up to date met foto's, video's en behind the scènes, don't miss it!

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen