WK & WAGC Acro 2018 in Antwerpen!

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 11 sep 2017   ‐   Tweet

#acrobatics2018

Let's Team Up!

In April is de Antwerpse Lotto Arena the place to be voor alle gymnastiekfans! Daar staat namelijk het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek op de planning! 's Werelds beste Acrogymnasten reizen af naar Antwerpen om te strijden om de titels

Acrogym is na het toestelturnen de meest populaire gymdiscipline in Vlaanderen en telt naast de duizenden recreanten zo'n 1500 competitiegymnasten. De discipline is een belangrijk onderdeel van de gecentraliseerde topsportwerking van de federatie te Gent.

Onze eigen topsportgymnasten zorgen sinds jaren voor een rijke medailleoogst op EK's, WK's en World Games. Op de eerste European Games (zomer 2015) haalde ons land nog drie gouden en drie zilveren medailles. Tijdens de aankomende World Games (24 en 25 juli) behoort België opnieuw tot de favorieten. Ook op het jaarlijkse Gymgala in Antwerpen is de discipline een absolute publiekstrekker. Tijd dus voor iets groots in eigen land!


Het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek gaat van 13 tot 15 april door in de Antwerpse Lotto Arena en wordt gekoppeld aan een internationale jongerencompetitie, de World Age Group Competitions. De organisatie van het WK Acro in Antwerpen biedt dus ook de mogelijkheid om de eigen talentvolle jongeren te laten schitteren. Samen met de Stad Antwerpen en de Internationale Gymnastiek Federatie (FIG) slaat Gymfed de handen in elkaar om van het WK een topevent te maken!

Alle relevante info omtrent deze competitie is terug te vinden op de website en social media-kanalen van dit event. via deze website kan je eveneens je tickets bestellen voor beide events. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in voor de WK-nieuwsbrief!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen