Workshop blessurepreventie - GetFit2Gym

Els Coppieters   ‐  Maandag 21 sep 2020   ‐   Tweet

Sporten is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt dit ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge gymnasten de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie.

Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met Gymnastiekfederatie Vlaanderen en in opdracht van de Vlaamse overheid deze bijscholing voor gymnastiektrainers. Op zondag 1 november is het verzamelen geblazen in Hofstade voor de bijscholing GetFit2Gym!

Tijdens deze bijscholing wordt de trainer opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportletselpreventie aan bod te laten komen in zijn/haar trainingen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de bestaande trainingen. Achtereenvolgens wordt het belang en nut van sportletselpreventie geschetst, worden de verschillende strategieën voor sportletselpreventie uitgelegd en komen meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren aan bod. Via actieve leermomenten wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein.

Meer info over de opleiding en de link om meteen in te schrijven vind je op de activiteitenpagina.


Of leer GetFit2Gym eerst even kennen...


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen