World Challenge Cup Osijek 2023 - 7de plaats voor Liam in ringfinale

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 8 jun 2023   ‐   Tweet

#wearettj

Van 8 tot 11 juni ging in Osijek, Kroatië, opnieuw een World Challenge Cup door. Voor België zagen we 4 seniores Toestelturnen jongens aan het werk. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni turnden de jongens hun kwalificaties. Liam De Smet plaatste zich voor de finale aan de ringen en behaalde een knappe 7de plaats.

FINALES

Tijdens de finales op de World Challenge Cup in Osjiek zien we Liam De Smet (Lenig & Vlug Nijlen) in actie aan de ringen. Tijdens de kwalificaties wist hij zich als 7de plaatsen, en ook in de finale belandt hij op een knappe 7de plaats met een score van 13.200 punten.

 1. Artur AVETISYAN (ARM) - 14.666 punten
 2. Arthur ZANETTI (BRA) - 14.533 punten
 3. Caio SOUZA (BRA) - 13.933 punten

KWALIFICATIES DAG 2

Op de tweede dag van de kwalificaties van de World Challenge Cup in Osijek zagen we 3 gymnasten in actie. Victor Martinez, Senne Spyckerelle en Liam De Smet. 

Liam De Smet (Lenig & Vlug Nijlen) had een goede voorbereiding achter de rug en kwam vandaag in actie aan de ringen. Een mooie oefening met uitvoering van 8.000 en moeilijkheid van 6.5 leverde hem 13.600 punten op. Hiermee gaat hij als 7e plaats naar de finale zondag!

Het laatste toestel waar we Belgische gymnasten in actie zagen op deze World Cup was de brug. Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe) kreeg voor zijn oefening 11.950 punten maar bij de Waalse Victor Martinez (FfG-Gymnastique Club de Malmedy) ging het helaas wat minder goed. Zijn oefening kreeg 10.350 punten van de jury.

KWALIFICATIES DAG 1

De Waalse Takumi Onoshima en Victor Martinez rezen samen met de Vlaamse Liam De Smet en Senne Spyckerelle af naar Osijek (CRO) om er de Belgische driekleur te verdedigen op de World Challenge Cup. Tijdens deze Challenge Cup mogen maximum 2 gymnasten per land aan een toestel aantreden. De top 8 (max 2 per land) zien we terug in de Toestelfinales op zaterdag en zondag. 

Op donderdag 8 juni stonden de kwalificaties aan vloer, paard met bogen en brug op het programma. We zagen de twee Waalse gymnasten Takumi Onoshima en Victor Martinez in actie aan vloer. Takumi weet met 13.650 punten een goede oefening neer te zetten en staat tweede reserve voor de toestelfinale op zaterdag. Victor turnt 13.300 punten bijeen en eindigt op de 14e plaats. 

Aan het tweede toestel, paard met bogen, turnden vandaag eveneens Takumi Onoshima en Senne Spyckerelle. Traditiegetrouw bleek ook vandaag het paard met bogen het moeilijkste toestel. Beide jongens kwamen helaas ten val. Senne Spyckerelle kreeg 11.850 punten van de jury en de oefening van Takumi kreeg 9.200 punten. 

Het laatste toestel van de dag was brug. Ook aan dit toestel zagen we twee Belgische jongens in actie. Victor Martinez verzamelde 13.200 punten voor zijn oefening en Senne Spyckerelle 9.250 punten. Beide niet voldoende voor een plekje in de finale. 

Morgen zien we Victor Martinez en Senne Spyckerelle in actie aan rek en Liam De Smet aan ringen.

Delegatie & toestellen:

 • Takumi Onoshima (FfG-Althanor Gym Club)
  • Vloer - paard met bogen
 • Victor Martinez (FfG-Gymnastique Club de Malmedy)
  • Vloer - brug - Rek
 • Liam De Smet (Lenig & Vlug Nijlen)
  • Ringen
 • Senne Spyckerelle (Vaste Vuist Lauwe)
  • Rek - paard met bogen - brug


Programma:

 • 11/06 - Finales 15.00
  • ringen

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen