World Cup Acro & FIAC 2023 - GOUD voor meisjes drie, BRONS voor meisjes paar

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 6 apr 2023   ‐   Tweet

#weareacro

Eerste internationale competitie voor Mirte, Sofie & Lauren bij de seniores

Van 6 tot 9 april gaat in Puurs de World Cup Acro door. Voor België zien we meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) voor het eerst in actie bij de seniores. Daarnaast zien we ook het nieuwe topsport meisjes paar in actie op het jongerentoernooi, de FIAC. Na een knappe finale keren meisjes drie huiswaarts met GOUD, het meisjes paar mag BRONS in handen nemen. 

Finale World Cup 8/4

Op zaterdag 8 april was het tijd voor de finales van de World Cup in Puurs. In de vijf verschillende categorieën mocht de top 8 opnieuw aantreden met hun combined oefening. Ook het Belgische meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) en Lauren Verbrugghe (Art Gym) kon zich voor deze finale plaatsen. Omstreeks 19.50 uur begonnen de trio’s aan hun finale. Hun opzwepende combined oefening zorgde voor veel ambiance in de zaal. Na een strak uitgevoerde oefening met hoge artistieke score bekroonde de jury hen met 30.170 punten. Hiermee kloppen ze hun allereerste World Cup bij de seniores af met een GOUDEN MEDAILLE.

 1.  BEL - 30.170 punten 
 2. POR - 29.610 punten 
 3. USA - 28.720 punten 


Finale FIAC 8/4 

Ook het Topsportteam Silke Macharis (Art Gym) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) kon zich in hun categorie (13-19 jaar) selecteren voor de finale! Na een knappe oefening behalen ze BRONS! 

 1. KAZ - 27.600 punten
 2. ISR - 27.520 punten
 3. BEL - 27.350 punten
Dikke proficiat aan alle teams die deelnamen aan de FIAC!

Kwalificaties World Cup 7/4

Op vrijdag 7 april kwamen de teams in Puurs in actie met hun tweede kwalificatie-oefening. Voor het Belgische meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) was dat hun balansoefening. Om half negen was het aan hen. De meisjes brachten een oefening met een moeilijkheid van 3.350 (!) en kregen maar liefst 9.100 punten voor hun artistieke uitvoering. Een totaalscore van 29.950 punten voor hun oefening. De voorlopige hoogste score tijdens deze World Cup. Wauw! 

Onze meisjes plaatsen zich eveneens als eerste voor de finale van morgen. Deze kan je live volgen via de livestream. We zien hen omstreeks 19:50 uur in actie. Tijdens de finale starten de gymnasten terug van 0.

> Alle resultaten

Kwalificaties World Cup 6/4

Op donderdag 6 april stonden de eerste kwalificaties op het programma van de World Cup in Puurs. Voor meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) & Lauren Verbrugghe (Art Gym) hun grote vuurdoop bij de seniores. Ze namen het op tegen 10 andere teams uit 8 landen. Vandaag mochten ze hun tempo-oefening brengen.

Met een warm onthaal van de bomvolle zaal werden de meisjes aangemoedigd in Puurs. En dat deed hen duidelijk deugd. Ze brachten een fantastische tempo-oefening die goed was voor 28.980 punten. Hiermee laten ze alle teams achter zich! Morgen, vrijdag 7 april zien we onze meisjes in actie met hun balansoefening om 20:34 uur. De beste 8 teams kwalificeren zich voor de finale. We hopen dan ook ons team terug te zien op zaterdag 8 april. 

> Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Kwalificaties FIAC 

Naast de World Cup organiseert Ambitious Pro Gymnastics ook de jongerencompetitie, de Flanders International Acro Cup. Topsportteam Silke Macharis (Art Gym) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) kwam er op 6 april in actie met hun balansoefening. Een mooie score van 27.350 punten leverde hen een voorlopige derde plek op. Enkel de meisjes uit Israël en Kazakhstan deden beter. 

Op 7 april zagen we Silke en Maysae opnieuw in actie met hun tempo-oefening. Ook daar toonden de meisjes wat ze in hun mars hadden. Een mooie score van 27.300 punten levert hen een totaalscore van 54.650 punten en een voorlopige 3de plek op. We zien terug op zaterdag 8 april met hun combined oefening!

> Je kan de wedstrijd (tegen betaling) LIVE volgen. De finales starten om 14.30 uur. Meer info kan je hier terugvinden.

  (Foto Christian Degroote)

  Mis niets van de wedstrijd

  Je kan de wedstrijd (tegen betaling) LIVE volgen. Meer info kan je hier terugvinden. Hiernaast houden we jullie via onze eigen website en social media kanalen up to date met foto's en video's.

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen