World Cup Doha - Kwalificatiedag 2

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 22 mrt 2018   ‐   Tweet

#wearettm#wearettj

Rune Hermans in actie aan balk - Picture Thomas Schreyer


Met de steun van


4 Toestelfinales op dag 2

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Gisteren turnden de gymnasten al 3 Toestelfinales bij elkaar. Vandaag staan de overige toestellen op de agenda.

Deelnemende gymnasten aan de WORLD CUP 2018 DOHA zijn: Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht), en Axelle Klinckaert (GymMax) bij de meisjes en Dennis Goossens (TK kerels Waasmunster), Noah Kuavita (Silok Deurne) en de Waalse Takumi Onoshima bij de jongens.

Gisteren, 21/3, kwamen Dennis, Rune, Nina en Tukami reeds in actie. Dennis, Rune en Nina wisten met hun prestaties drie toestelfinales in de wacht te slepen (Ringen en Damesbrug). Nina behaalde met haar 15.233 punten een persoonlijk record aan de Damesbrug.

Vandaag stonden de overige vijf Toestellen op de planning. Nina behaalde 13.500 punten aan balk en verzekerde zichzelf van een plaatsje in de toestelfinale. Nina staat zo derde aan balk. De twee Franse meisjes staan op 1 en 2, Frankrijk neemt dus revanche voor brugkwalificatie. Rune behaalde 12.466 punten.

Verder kwamen Rune en Axelle ook nog in actie aan grond. Rune behaalde 13.500 punten en Axelle 13.133 punten. Beiden mogen hiermee naar de Toestelfinale.

Bij de jongens zagen we vandaag ook Noah aan het werk. Hij kwam samen met Tukami in actie aan het rek en de herenbrug. Noah gaat met 13.566 punten als 7de naar de Toestelfinale. Tukami behaalt 12.600 aan rek en eindigt hiermee als 15de. Hij behaalt verder nog 13.166 punten aan de Herenbrug en Noah eindigde als 28ste aan grond met 12.466 punten!

Toestelfinales:

  • 23/3 - Toestelfinales (14u00 - Belgische tijd)
   • Meisjes: Sprong en damesbrug
   • Jongens: Grond, paard met bogen en ringen
  • 24/3 - Toestelfinales (14u00 - Belgische tijd)
   • Meisjes: Balk en grond
   • Jongens: Sprong, brug en rek

   Team BELGYM verzamelt in totaal 7 toestelfinales!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen