Recrean skippers pakken wereldtitel op World Cup!

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 31 jul 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Goud voor de Recrean Skippers Oudenaarde


Op de laatste dag van juli sluiten we het wereldkampioenschap Rope Skipping in Shanghai (CHN) af met de World Cup. Opnieuw was België sterk vertegenwoordigd!

Er werden al heel wat mooie resultaten bijeen geskipt in Shanghai de afgelopen dagen met als kers op de taart de wereldtitel voor het vrouwenteam van de Recrean Skippers. Op de laatste competitiedag zagen we nog enkele skippers in actie op de World Cup!

Elk team, bestaande uit 8-16 skippers, bracht hierbij een demonstratie op muziek binnen een tijdsduur van 4 tot 8 minuten met een zo gevarieerd mogelijk aanbod van Rope Skipping elementen. De score werd bepaald door de moeilijkheidsgraad enerzijds en de creativiteit anderzijds.

De Recrean Skippers brachten vandaag nog hun demo-oefening op de World Cup van het wereldkampioenschap. De skippers werden in mei Belgisch kampioen en kregen de eer om de Belgische driekleur te verdedigen in China. Er namen 7 teams deel aan deze competitie. Onze skippers brachten met veel enthousiasme hun opzwepende choreo samengesteld door choreograaf Jonas Vermeulen. Het leverde hen met een totaalscore van 74,9 punten de nieuwe wereldtitel op, goud dus voor België. Hiermee doen ze het net iets beter dan de Skippies Bierbeek die in 2016 het zilver in de wacht sleepten.

  1. België - 74,9
  2. Hong Kong - 62,5
  3. Australië - 54,5

Dikke proficiat allemaal!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen