World Cup Tel Aviv 2023 - Brons, 5e en 8e plaats op Toestelfinales

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 3 jun 2023   ‐   Tweet

#wearegym

Yléa Tollet (De Gympies Keerbergen) & Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) komen van 1 tot 4 juni in actie op de World Cup in Tel Aviv (ISR). Op donderdag en vrijdag stonden de kwalificaties op het programma. Zondag 4 juni turden Margaux Dandois en Yléa Tollet de Toestelfinale aan grond. 

Finale Grond 4 juni

Na sterke kwalificaties op vrijdag 2 juni plaatsten Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) en Yléa Tollet (De Gympies Keerbergen) zich als 3de en 5de voor de Toestelfinale aan Grond. Yléa Tollet (De Gympies Keerbergen) turnde een mooie oefening, goed voor 12,800 punten en een 5de plaats. Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) kreeg 12,267 punten van de jury en eindigde hiermee op een 8ste plaats. 

Daarmee zit de World Cup in Tel Aviv erop voor onze toppers. Dikke proficiat, meisjes!

> Alle resultaten kan je hier terugvinden.

Finale Damesbrug 3 juni

Na een sterke kwalificatie kwam Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) op zaterdag 3 juni in actie op haar allereerst World Cup finale. Ze turnde een mooie oefening aan de damesbrug en kreeg 12.200 punten van de jury. Goed voor brons! Het goud was voor Barbora Mokosova en zilver voor Georgia Godwin.

> Alle resultaten kan je hier terugvinden. 

Kwalificaties 2 juni

Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) kwam gisteren in actie aan de damesbrug en kon haar allereerste World Cup finale in de wacht slepen. Vandaag zagen we haar en team mate Ylea Tollet (De Gympies Keerbergen) in actie in balk en vloer.

De positieve energie van gisteren deed Margaux duidelijk deugd want ook op de tweede kwalificatiedag presteert ze goed. Haar balkoefening was goed voor 11.967 punten. Een 9e plek zorgt ervoor dat ze 1e reserve staat aan balk voor de Toestelfinale zondag. Ylea krijgt 11.167 punten voor haar oefening. Ze eindigt hiermee op de 12de plek, wat net niet voldoende is voor de Toestelfinale van zondag (top 8). 

Na balk gaan de gymansten door naar vloer. En ook hier weet Margaux het hoofd koel te houden en een knappe oefening neer te zetten. Met 13.067 punten haalt ze haar 2e finale binnen op deze World Cup. Ook Ylea turnt knap aan vloer en haalt een mooie score van 12.833 punten. Ook haar toestelfinale aan vloer is binnen! We zien Margaux en Ylea zondag terug in de toestelfinale aan vloer.

> Alle scores kan je hier live volgen.

Kwalificaties 1 juni

Yléa Tollet (De Gympies Keerbergen) & Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel) kwamen afgelopen weekend nog in actie op het BK in Libramont. Margaux Dandois kroonde er zichzelf tot vice-Belgich kampioen. Vandaag zagen we haar in actie aan de damesbrug. Een mooie oefening leverde haar 12.833 punten op. Goed voor de 3e plaats én een plekje in de brugfinale zaterdag. 

> Alle scores kan je hier terugvinden.

Morgen zien we naast Margaux ook Ylea in actie aan vloer en balk.

Tijdens deze Challenge Cup mogen maximum 2 gymnasten per land aan een toestel aantreden. De top 8 (max 2 per land) zien we terug in de Toestelfinales op zaterdag en zondag.

Verdere programma (Uren Belgische tijd)

  • 3 juni - 14.30-17.05 uur Finale brug Margaux Dandois
  • 4 juni - 14.00-16.45 uur Finale Margaux Danois & Ylea Tollet

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen